نقش خانواده و مدرسه در تربیت دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان میرزاده کوهشاهی

کارشناسی ، علوم تربیتی ، دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی کرمان

چکیده

خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که فرد در آن پا به عرصه زندگی می گذارد و اولین پایه های تربیت و تعلیم در آن گذارده می شود . وجود محبت و عاطفه در خانواده رمز سعادت و خوشبختی انسان است و کلید بسیاری از مشکلات و راه جلب احترام و رعایت حقوق دیگران است . عاطفه ، عشق و محبت به فرزندان ، می تواند اراده متزلزل و روح آشفته آنان را درمان کند و آنان را به زندگی سعادتمند و موفق امیدوار سازد . لذا برای تربیت و پرورش درست فرزندان ، باید محیطی ایجاد کرد که در آن درگیری اختلاف نباشد محبت و صداقت ،ایمان و عشق به خوبی ها ، صمیمیت ،وحدت و اتحاد می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد معلمان یکی از افراد کلیدی هستند که نقش مهمی در پرورش نیروهای فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی در زندگی دانش آموزان دارندومی توانند دانش آموزان را که جزئی از افراد جامعه هستند و درآینده نقش ایفا می کنند هدایت و راهنمایی کنندتابتوانند آینده ی جامعه خود را به دست خود رقم زنند. یکی از فعالیتهای الزام و ضروری برای معلمان آشنایی آنها به فرهنگ جامعه خود است . معلمی که فرهنگ جامعه خود را بشناسد خیلی بهتر مفاهیم فرهنگ جامعه را به دانش آموز یاد می دهد تا معلمی که به فرهنگ جامعه خود آشنایی کامل ندارد. از هدفهای آموزش دانش آموزان توسط معلمان این است که آنها بتوانند در زندگی روزمره خود تصمیم هایی درست و عاقلانه بگیرند تا این که دانش آموزان بتوانند به طور موثر در زندگی اجتماعی شرکت کنند. تا زمانی که افراد جامعه مهارت ها عادات معینی را در خود پرورش ندهند نمی توانند به موفقیت و رضایت خاطر به زندگی اجتماعی ادامه دهند. جهان و جامعه در حال تغییر تحول و روبه پیشرفت هستند. این پیشرفت ها در جامعه ممکن است به نحوی که نه به خود و نه به جامعه ضرری وارد کنند. بعضی از کشورها قصد و هدف تغییر یا از بین بردن فرهنگ کشورهای اسلامی را دارند معلمان را می توان به عنوان حافظ و مدافع این فرهنگ ها دانست زیرا آنها می توانند با در اختیار گذاشتن اطلاعات و آگاهی دادن به دانش آموزان ،آنان را از قصد و هدف دشمنان آگاه سازند. یکی از راه های تاثیر گذاری معلم در تربیت و شخصیت دانش آموزان،داشتن محبوبیت و مقبولیت در نزد دانش آموزان است . معلمی که در نزد دانش آموز محبوبیت داشته باشد بهتر می تواند از لحاظ تربیتی در ذهن و اندیشه دانش آموز نفوذ کند تا معلمی که محبوبیتی در بین دانش آموزان ندارد.

کلیدواژه ها

تربیت ، افت تحصیلی ،خانواده ، انگیزه ، موفقیت تحصیلی ، هنجار و ناهنجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.