ضرورت توانمندسازی مشاوران طلاق در جهت پیشگیری و کاهش طلاق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF09_586
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صحانیان

کارشناس ارشد، رشته روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور بهشهر، مازندران، ایران

حسام برجسته واسکس

کارشناس ارشد، رشته روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور بهشهر، مازندران، ایران

فرزانه حبشی ورنوسفادرانی

کارشناس ارشد، رشته روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور نوشهر، نوشهر، ایران

چکیده

یکی از مهمترین چالش هایی که هر جامعه ای همیشه با آن روبه رو است طلاق است که این پدیده آثار و پیامدهایعمیق اقتصادی، اجتماعی، روانشناختی بر مردان و زنان مطلقه دارد. اجباری شدن مراجعه به مراکز مشاوره در طلاقپیش از ارایه حکم در دادگاه های خانواده. ازجمله مواردی است که در قانون حمایت خانواده مورد تصریح قرار گرفته وچند سالی است که در دادگاه های خانواده در سطح کشور اجرا می شود ولی اثربخشی مشاوره ها در افزایش سازشمیان زوجین متقاضی طلاق در حد انتظار نبوده است. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی «ضرورتتوانمندسازی مشاوران طلاق در جهت پیشگیری و کاهش طلاق» انجام گرفت. روش پژوهش حاضر مروری و ازنوع کتابخانه ای است. در این مطالعه کلیدواژه های فارسی شامل؛ طلاق زوجین مشاوران خانواده مشاوران طلاق،توانمندسازی, توانمندسازی مشاوان، آسیب شناسی مشاوران طلاق به همراه معادل های انگلیسی در پایگاه هایاطلاعاتی مگیران، گوگل اسکال اس آی دی» ساینس دایرکت و پابمد جستحو شدند. نتایج مطالعات نشان دادندعواملی همانند اصرار مشاوران بر یک رویکرد درمانی خاص و مشاوره کلیشه ای عدم ارجاع، نداشتن چارچوب کاری،چالش های اخلاق حرفه ای. ضعف اطلاعات حرفه ای مشاوران دخیل بودند که این مساله نشان از ضرورت آموزشمشاورین طلاق است. آموزش شایسته. مشاور را یاری می دهد تا پاسخ ها و رفتارهایی مختلف از برخوردهای عادی درتعاملات و روابط خود با افراد ارائه دهد. توانمندی های مشاور و روان درمانگر نتایج مثبت را برای مراجعه کنندهممکن می سازد. دانش و مهارت مشاور مبنا و جهت مناسبی برای مراجع فراهم می آورد که قابلیت و توانایی اش رابرای دستیابی به نتایج مثبت افزایش می دهد. آسیب های موجود در مشاوران، باعث می شود عملکرد مشاوره ای آنهارا تحت تاثیر قرار دهد و اگر مسئولین آمر موانع موجود را رفع و به توانمندسازی مشاوران بپردازنده منجر به افزایشاثربخشی مشاوره ای طلاق و ایجاد بیشتر سازش در متقاضیان طلاق می شود.

کلیدواژه ها

طلاق، مشاوران طلاق، آسیب شناسی مشاوره، توانمندسازی، صلاحیت حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.