فراتحلیل مطالعات انجام شده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF09_569
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بیات اصغری

کارشناس ارشد، رشته برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور مرکز خمین، اراک، ایران

چکیده

عصر حاضر متآثر از فناوری های برساخته انسان است؛ فناوری هایی که تمام ابعاد حیات بشر را تحت تاثیر قرار داده وچگونگی زندگی، کار، آموزش، گذران اوقات فراغت سفرء تجارت و امثال این ها را متحول کرده اند.فناوری اطلاعاتو ارتباطات (فاوا) یکی از تاثیرگذارترین فناوری هایی است که به خصوص تعلیم و تربیت را تحت الشعاع خود قرار دادهاست. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل مطالعات انحام شده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات درپرنامه درسی انجام گرفت. روش پژوهش حاضر مروری از نوع کتابخانه ای است. مطالب گردآوری شده برگرفته ازسایت های پژوهشی مختلف فارسی و لاتین همچون اس آی دی. ساینس دایرکت» اسکوپوس مگیران، گوگلاسکالر، پورتال علوم انسانی و پایان نامه های دانشگاهی می باشد. کلیدواژه های این پژوهش جهت جست وجو عبارتبودند از: فناوری اطلاعات و ارتباطات فواید فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش فناوری اطلاعات در برنامه درسی،نتایج تحلیل مطالعات انجام شده نشان دادند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) ماهیت برنامه درسی، وظایفمعلم، یادگیرنده و رسالت مدارس و دانشگاه ها را تغییر داده است. طراحان برنامه درسی و معلمان با درک صحیحقابلیت ها و ویژگی های این فناوری می توانند گام های مثبتی برای ارتقای کیفیت برنامه درسی بردارند. همچنین بهکمک فاوا می توان اهداف و محتوای متناسب با نیازها و علایق یادگیرندگان، نیازهای جامعه و زندگی روزمره راتعیین و تهیه کرد. نیز فاوا امکان یادگیری انفرادی, استفاده از روش های فعال تدریس, انواع ارزشیابی ها, تجزیه وتحلیل سوالات, وسایل, نتایج ارزشیابی و مقایسه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مدارس مختلف را به صورت علمیفراهم می آورد.

کلیدواژه ها

نظام آموزشی، فناوری اطلاعات، تعلیم و تربیت، برنامه درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.