اثربخشی آموزش روش استیم بر یادگیری و انگیزش تحصیلی در درس ریاضی پایه ششم دانش آموزان پسر شهرستان گنبد کاووس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF09_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود نیکان

گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی ، موسسه آموزش عالی شمس گنبد

ملیحه خسروی

مدیر گروه . گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی ، موسسه آموزش عالی شمس گنبد

بهنام شیروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی موسسه آموزش عالی شمس گنبد

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش روش استیم بر یادگیری و انگیزش تحصیلی در درس ریاضی پایه ششم دانشآموزان پسر شهرستان گنبد کاووس بود. طرح پژوهش حاضر به صورت شبه آزمایشی مقطعی در قالب پیش آزمون و پس آزمون باگروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی شهرستان گنبد کاووس در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲بود. تعداد این دانش آموزان حدود ‎۹۱۷۷ نفر است. ۳۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی دردو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه نگرش به یادگیری ریاضیشاهمرادی (۱۳۹۲) و پرسشنامه انگیزش تحصیلی والرند و همکاران (۱۹۸۹) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمارتوصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و از تحلیل کواریانس استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد کهآموزش به روش استیم توانست میزان یادگیری و انگیزش تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در درس ریاضی را افزایش دهد(P< ۰/۰۱). بنبراین, نتیجه گرفته می شود که یکی از عوامل موثر بر یادگیری و انگیزش تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی دردرس ریاضی، استفاده از آموزش روش استیم است.

کلیدواژه ها

آموزش روش استیم، یادگیری، انگیزش تحصیلی، ریاضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.