بررسی آزمایشگاهی اندرکنش موج و دیوار دریایی با استقرار موجشکن مستغرق در جلوی دیوار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICOPMAS10_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی لطف اللهی یقین

استاد - دانشگاه تبریز

محمدحسن امین فر

دانشیار - دانشگاه تبریز

علیرضا مجتهدی

استادیار - دانشگاه تبریز

مرتضی محمدی حسن کیاده

کارشناس ارشد سازه های دریایی - دانشگاه تبریز

چکیده

دیوارهای دریایی متعددی در دنیا به منظور حفاظت از سواحل ساخته شده اند که نیازمند در نظر گرفتن تمهیداتی به منظور جلوگیری از وقوع خرابیهای سازه ای پیش بینی نشده می باشند [ 1]. یکی از موثرترین و در عین حال اقتصادی ترین گزینه ها برای حفاظت آنها ایجاد یکموجشکن مستغرق در جلوی دیوار دریایی می باشد. در این تحقیق تاثیر پارامتر تغییر عرض تاج موجشکن مستغرق بر میزان تغییرات فشارهای هیدرودینامیکی موج وارده بر مدل فیزیکی دیوار قائمبه صورت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، نتایج حاصل از اندازه گیریهای فشار هیدرودینامیکی، با فرمولهای ارائه شده توسط [ 2،3 ] نیز مقایسه گردید. مشاهده می شود که استفاده از موجشکن مستغرق در عین حال که میزان فشار وارده بر دیوار را کاهش می دهد، اما در بعضی از حالات با افزایش عرض تاج آن، مقدار فشار بر خلاف انتظار افزایش می یابد که دلیل این امر به تیز شدن امواج در نزدیکی دیوار ارتباط داده می شود

کلیدواژه ها

دیوار دریایی، موجشکن مستغرق، عرض تاج، فشار هیدرودینامیک، مدل فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.