ویژگی های روانسنجی پروفایل بهزیستی پرما: ابزاری چند مولفه ای برای سنجش شکوفایی مولفه ای برای سنجش شکوفایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه روانشناسی بالینی و شخصیت، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CPAP-20-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سهیلی

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران

علیرضا پیرخائفی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرمسار

اکبر محمدی

روانشناسی، علوم پزشکی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار، گرمسار، ایران

چکیده

مقدمه: از نظر علمی و اجتماعی،  مطالعات مربوط به بهزیستی در سال­های اخیر مورد توجه بوده و بررسی ویژگی­های روانسنجی پرسشنامههای مورد استفاده برای اندازهگیری آن ضرورت یافته است. هدف این مطالعه تعیین ویژگی­های روانسنجی پروفایل بهزیستی پرما در نمونهای از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان میباشد.روش: این پژوهش از نوع روان­سنجی می باشد و نمونه آماری آن شامل ۵۰۰  نفر از دانشجو معلمان شهر تهران است که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه پروفایل بهزیستی پرما باتلر و کرن، مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف و نسخه کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ را تکمیل کردند.نتایج: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی وجود ۵ عامل را نشان داد که در مجموع  ۸۷۰/۷۲  درصد از از واریانس کل ابزار را تبیین کرد و نتایج تحلیل عاملی تاییدی، نتایج تحلیل عاملی اکتشافی را تایید کرد. ضریب پایایی کلی ابزار  با دو روش آلفای کرونباخ (۹۰/۰) و بازآزمایی (۸۸/۰) در حد مطلوب به دست آمد. هم­چنین بین عامل­های این ابزار با مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف همبستگی مثبت معنادار و با نسخه کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ همبستگی منفی معنادار وجود داشت.بحث و نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه پنج عامل دیدگاه بهزیستی سلیگمن را تایید کرد. روایی سازه و پایایی مناسب، میزان کافی همبستگی بین عامل­های آن، روایی همگرا و روایی واگرا با ابزارهای مشابه نشان داد پروفایل بهزیستی پرما، ابزاری مناسب برای اندازه­گیری بهزیستی دانشجویان و ابزاری قابل اطمینان برای ارزیابی مداخلات در این زمینه است.

کلیدواژه ها

هیجانات مثبت, اشتیاق, معنا, روابط, دستاورد, بهزیستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.