بررسی میزان شیوع درد مزمن مستمر و عودکننده و تاثیر آن بر عملکرد اجتماعی و زندگی کارکنان یکی از واحدهای بزرگ صنعتی تهران

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: دوفصلنامه روانشناسی بالینی و شخصیت، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CPAP-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی اصغری مقدم

چکیده

نوشته حاضر شامل نتایج دو مطالعه جداگانه است که با هدف بررسی میزان شیوع درد مزمن مستمر و عودکننده و تاثیر این درد بر برخی از وجوه زندگی مبتلایان، انجام شده است. ۱۱۷۵ نفر از کارکنان یکی از واحدهای بزرگ صنعتی تهران با تکمیل پرسشنامه ای در مطالعه اول شرکت کردند؛ نتایج به دست آمده نشان داد که میزان شیوع درد در جمعیت مورد بررسی در فاصله زمانی ۶ ماه قبل از شروع مطالعه، ۳۹ درصد بوده است. میزان شیوع درد مزمن مستمر (وجود درد در ۶ ماه گذشته بدون دوره بهبودی) و درد مزمن عودکننده (وجود درد در ۶ ماه گذشته با دست کم یک دوره بهبودی و عود مجدد) به ترتیب برابر بوده است با ۱۴ و ۱۵ درصد. همچنین نتایج مطالعه اول بیانگر آن است که درد مزمن مستمر و عودکننده، احتمالا باعث اختلال در خواب مبتلایان می شود و باعث می گردد که این بیماران در طول روز احساس خواب آلودگی کنند. علاوه بر این، نتایج مطالعه اول حاکی از آن است که رویداد درد در ۶ ماه گذشته و استمرار و عود کردنش با گروه شغلی افراد مورد آزمایش، رابطه ای ندارد. در مطالعه دوم، تاثیر درد مزمن مستمر و عودکننده بر برخی از وجوه زندگی و عملکرد اجتماعی بیماران مورد مطالعه قرار گرفت و از مجموع ۳۳۸ نفری که در مطالعه اول، مبتلا به درد مزمن مستمر و عودکننده تشخیص داده شدند، ۲۲۹ نفر (۶۸%) با تکمیل پرسشنامه ای که تاثیر درد مزمن مستمر و عودکننده را بر وجوه گوناگون زندگی می سنجید، در مطالعه دوم شرکت کردند، نتایج بررسی ها نشان داد که درد مزمن مستمر و عودکننده بر وجوه گوناگون زندگی افراد تاثیر منفی دارد

کلیدواژه ها

درد مزمن, درد مزمن مستمر, عملکرد اجتماعی, شیوع, درد مزمن عودکننده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.