ارتباطات محافظه کاری شرطی، اعتبار تجاری با نقش بحران مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و حسابداری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSA-9-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارف خوشرومعینی

گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی هاتف، زاهدان، ایران

چکیده

طبق استانداردهای حسابداری، هدف اصلی تهیه صورت های مالی و افشای اطلاعات فراهم کردن اطلاعاتی مفید در رابطه با وضعیت مالی و نتایج عملیات واحد تجاری برای استفاده کنندگان است. این اطلاعات از منابع مختلفی می تواند بدست آید. صورت های مالی هنگامی شفاف هستند که دارای ویژگی هایی از قبیل در دسترس بودن، قابل اتکا بودن، جامع بودن، مربوط بودن و به موقع بودن باشند. صورت های مالی بخش اصلی فرآیند گزارشگری مالی را تشکیل می دهد. هدف صورت های مالی ارائه اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورت های مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود. بنابراین اصول و رویه های حسابداری به پشتوانه مراجع تدوین کننده استانداردهای حسابداری با هدف متعادل کردن خوشبینی مدیران، حمایت از حقوق ذینفعان و ارائه منصفانه صورت های مالی مفهوم محافظه کاری را بکار می برند. محافظه کاری در حسابداری، روشی که طبق آن در واکنش به اخبار بد، شناسایی عایدات و خالص دارایی ها کاهش می یابد و این در حالی است که در واکنش به اخبار خوب شناسایی عایدات و خالص دارایی ها افزایش نمی یابد. از سوی دیگر با توجه به تحولات جهان امروز و مشکلات اقتصادی موجود، کشورها جهت حل مشکلات اقتصادی خود به دنبال راهکارهای مناسب هستند. به این منظور یکی از راهکارهای مهم، توسعه سرمایه گذاری و افزایش اعتبار تجاری است. از سوی دیگر یکی از راه هایی که می توان با استفاده از آن به بهره گیری مناسب از فرصت های سرمایه گذاری و تخصیص بهتر منابع در شرایط بحران مالی کمک کرد، شناسایی عواملی است که می تواند مشکلات مربوط به بحران مالی را کاهش داد. تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباطات محافظه کاری شرطی، اعتبار تجاری با نقش بحران مالی انجام شده. نتایج حاصل از ادبیات تحقیق و مقالات و تحقیقات مشابه، نشان داد بحران مالی در ارتباط بین محافظه کاری شرطی و اعتبار تجاری نقش معناداری دارد.

کلیدواژه ها

محافظه کاری شرطی، اعتبار تجاری، بحران مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.