اهمیت اقتصاد اسلامی در عصر معاصر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و حسابداری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSA-9-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوهنیار شیرزمان جهید

استاد دیپارتمنت تعلیمات پوهنحی شرعیات پوهنتون بلخ

چکیده

اقتصاد آینده به صورت عموم همان اقتصادی است که در واقع می تواند با مفروضات معتبر، روش مناسب و مجموعه ای از نظریه های اقتصادی قادر به ایجاد یک جامعه انسانی باشد. اقتصاد اسلامی قابلیت مقابله با این چالش را دارد. تنها لازم است که اقتصاددانان مسلمان دور هم جمع شده و به طور متقاعدکننده ای ادعای خود را ارائه دهند. این مقاله از چهار بخش تشکیل شده است. بخش اول به معرفی جهان بینی اسلامی و اهداف اقتصادی اسلامی را مورد مطالعه قرار می دهد. بخش دوم این استدلال را مطرح می کند که تنها اقتصاد اسلامی می تواند به مشکلات مالی زمان حاضر پاسخ دهد. بخش سوم، نهادهای بزرگ اقتصادی اسلامی را که امروزه وجود دارند، روشن کرده و به مسائل و چالش های این نهادها اشاره می کند. بخش آخر چند نکته پایانی را ارائه می کند. اقتصاد اسلامی یک رشته نوپا بوده و هنوز توجه متخصصین حوزه اقتصاد را به خود جلب نکرده است. با این حال، در گذشته نه چندان دور شاهد فعالیت های فکری پراکنده در برخی از کشورهای مسلمان بودیم که نویدبخش تبدیل اقتصاد اسلامی به شاخه ای مستقل از دانش است.

کلیدواژه ها

اقتصاد اسلامی، جهان بینی اسلام، نظریه های اقتصادی، جوامع سنتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.