فناوری دیجیتال: راهکارهای بلاک چین در بهبود حوزه حسابداری و مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و حسابداری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSA-9-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا قاسمی

حسابرس ارشد دیوان محاسبات، فارس، ایران

چکیده

پیشرفت های فنی مانند بلاک چین گام بعدی تحولات دیجیتال است و می تواند تبادلات مالی را متحول نموده و طی چند دهه آینده کسب وکار و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. ازاین رو هدف مطالعه حاضر ارائه بینش کلی در مورد فناوری بلاک چین و بررسی کاربرد بالقوه این فناوری در حسابداری و مالی است. مطالعه حاضر با استفاده از روش اسنادی و رویکرد تجزیه وتحلیل توصیفی به بررسی هدفمند موضوع پرداخته و به دنبال پاسخ این پرسش است که آیا بلاک چین می تواند حوزه حسابداری و مالی را تحت تاثیر قرار دهد یا خیر. به طورکلی نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد از بلاک چین در کوتاه مدت می توان به عنوان بستری برای افشاء داوطلبانه اطلاعات توسط شرکت ها استفاده کرد؛ در طولانی مدت، بلاک چین می تواند خطاها را در افشاء و مدیریت سود به طور موثری کاهش دهد، کیفیت اطلاعات حسابداری را افزایش داده و عدم تقارن اطلاعات را کمتر کند. در مجموع یک نمای کلی از این پدیده جدید و خلاصه ای از چگونگی بهبود کیفیت اطلاعات حسابداری ارائه شده است. با توجه به اینکه بلاک چین عناصری مانند تمرکززدایی و شفافیت را در خود جای داده است، توانایی بهبود کیفیت حسابداری و مالی را دارد، اما این فناوری در مرحله آزمایشی است و مشکلات متعددی برای حل شدن دارد از جمله ظرفیت پردازش داده های محدود، محرمانه بودن اطلاعات و مسائل نظارتی.

کلیدواژه ها

بلاک چین، حسابداری مالی، کیفیت اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.