ارزیابی محیط آموزشی دانشکده ی دندان یزشکی اردبیل بر اساس مدل DSLES

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIDS-19-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا دریساوی

استادیار، گروه پاتولوژی فک و دهان، دانشکده ی دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

شادیه مولایی

استادیار، گروه دندان پزشکی ترمیمی، دانشکده ی دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

ناهید احمدیان یزد

استادیار، گروه آموزش پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

حسام پایون

دانشجوی دندان پزشکی، دانشکده ی دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

چکیده

مقدمه: مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی محیط آموزشی دانشکده ی دندان پزشکی از دیدگاه دانشجویان دندان پزشکی اردبیل بر اساس مدل DSLES انجام پذیرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، ۱۹۷ دانشجوی پیش بالینی و بالینی دانشکده ی دندان پزشکی اردبیل مشغول تحصیل در سال ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه DSLES نسخه ی ۴۸ سوالی استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون T-test انجام پذیرفت (سطح معنی داری p value< ۰/۰۵). یافته ها: نتایج تحلیل ۷ مولفه ی محیط آموزشی بر اساس پرسش نامه ی DSLES نشان داد که به ترتیب میانگین و انحراف استاندارد روابط بین دانشجویان (۰/۵۰±۲/۱۸) سازمان دهی برنامه ی آموزشی (۰/۴۹±۲/۱۶)، تناسب ففعالیت های آموزشی با اهداف آموزشی (۰/۴۶±۱/۸۱) توجه به دغدغه های دانشجویان (۰/۴۹±۱/۷۰) توسعه ی فعالیت های یادگیری و فوق برنامه (۰/۴۷±۱/۶۶) انعطاف برنامه ی آموزشی (۰/۴۳±۱/۶۱) و جو عاطفی (۰/۴۱±۱/۵۴) می باشد. همچنین میانگین و انحراف استاندارد در کل پرسش نامه (محیط آموزشی) برابر (۰/۳۰±۱/۸۲) برآورد گردید. همچنین نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در وضعیت محیط آموزشی دانشکده ی دندان پزشکی اردبیل از دیدگاه دانشجویان دندان پزشکی اردبیل بر اساس جنسیت وجود ندارد (p value> ۰/۰۵)، اما تفاوت معنی داری بر اساس دوره ی آموزشی پری کلینیک و کلینیک وجود داشت (p value< ۰/۰۵). نتیجه گیری: بر اساس نتایج پیشنهاد می شود. توجه بیشتری به انعطاف پذیری در محتوای برنامه ی درسی و همچنین به راهای ارتباطی بیشتر بین دانشجویان و مسوولین دانشکده جهت پاسخ به دغدغه های آن ها اندیشیده شود.

کلیدواژه ها

آموز ش دندان پزشکی، محیط، برنامه درسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.