بررسی پتروگرافی و ژئوشیمی دایکهای منطقه نشلج

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI08_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدحسین رضوی

دانشگاه تربیت معلم تهران - دانشکده علوم - گروه زمین شناسی

زهرا سرابی میشخاصی

دانشگاه تربیت معلم تهران - دانشکده علوم - گروه زمین شناسی

چکیده

دایکهای نشلج که در آندزیتها و توفهای ائوسن تزریق شده اند با توجه به آنالیز شیمیایی و نمودارهای مربوطه در محدوده سنگهای حد واسط تا الترابازیک واقع شده اند. ترکیب کانی شناسی آنها شامل هورنبلند، پلاژیوکلاز و پیروکسن و بافتهای اصلی این سنگها اینترگرانولر و افتیتیک می باشد. در دایکها حاشیه انجماد سریع وجود دارد که معمولا حالت میکرودیوریتی به خود می گیرد. ماگمای مولد ماهیت ساب آلکالن داشته و نمونه ها در نمودار AFN در هر دو محدوده کالک آلکالن و تولئیتی (به دلیل غنی شدگی از FeO) واقع می شوند . نمودارهای عنکبوتی عناصر نادر خاکی در دیوریتها و گابروها دارای روند مشابهی هستند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.