بررسی تاثیر شیوع بیماری کرونا بر نشخوار فکری وتعارضات زناشویی در استان گلستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی،علوم تربیتی و علوم اجتماعی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TAPES-4-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیر توانا

کارشناسی ارشد روانشناسی، واحد آیت ا...آملی ، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

رقیه چمانه

کارشناسی ارشد روانشناسی، واحد شاهرود ، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران

طاهره چاهه

کارشناس روانشناسی، واحد گنبد کاووس ، دانشگاه پیام نور، گنبد کاووس، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شیوع بیماری کرونا بر نشخوار فکری وتعارضات زناشویی در استان گلستان در افراد مراجعه کننده به مراکز مشاوره در استان گلستان در سال ۱۳۹۹ بود. پژوهش حاضر باتوجه به ماهیت موضوع و اهداف مورد نظر،از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. که جامعه آماری آن شامل ۳۸۰ زوج است که به دلیل وجود تعارضات شدید چه به صورت عادی و هم از سوی دادگستری به مراکز مداخله و مشاوره در استان گلستان در سال ۹۹ مراجعه کرده اند.حجم نمونه این پژوهش با استناد به جدول مورگان ۱۹۱ نفرزوج به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. داده های مورد نیاز پژوهش نیز از پرسشنامه های استاندارد استفاده شده است.در این پژوهش از دو پرسشنامه نامه استاندارد پرسشنامه نشخوار فکری نولن هوکسماومارو (۱۹۹۱) وپرسشنامه تعارضات زناشویی (MCQ-R) بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی به تناسب استفاده شده است، به این صورت که ابتدا با استفاده از تکنیک های آمار توصیفی مثل شاخص های مرکزی و پراکندگی، اطلاعات توصیف شده اند،سپس با استفاده از تکنیک های آمار استنباطی، از جمله ازمونهای چون همبستگی و رگرسیون، فرضیه های تحقیق توسط نرم افزار spss آزمون شدند. در ضمن ابتدا نرمال بودن داده ها توسط آزمون گولموگروف اسمیرنف مورد بررسی قرار گرفت.یافته های حاصل از نتایج فرضیه های تحقیق نشان داد که شیوع بیماری کرونا بر نشخوار فکری وتعارضات زناشویی در استان گلستان تاثیر معناداری دارد.

کلیدواژه ها

نشخوار فکری، تعارضات زناشویی، بیماری کرونا، مراکز مشاوره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.