تولید مواد زیست فعال سطحی توسط سه سویه ی باکتری و مقایسه کارایی آنها به عنوان امولسیون کننده

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش علوم و فناوری مواد فعال سطحی و صنایع شوینده
  • کد COI اختصاصی: SDTC03_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه پوراصغریان رودسری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

محمدرضا مهرنیا

عضو هیئت علمی ، دانشیار، دانشگاه تهران

مریم السادات صفوی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران

چکیده

در این تحقیق توانایی سه باکتری Pseudomonasputida, Acinetobactercalcoaceticus و Bacillussubtilis در تولید مواد زیست فعال سطحی با نام های به ترتیب امولسان، رامنولیپید و سورفتکتین مورد بررسی قرار گرفت. با کشت ناپیوسته ی هر یک از باکتری های مذکور در محیط های کشت اختصاصی شان و نمونه گیری های منظم، منحنی رشد سویه ها به دست آمد. پس از رسیدن به فاز ایستایی رشد، سوپرناتانت ها از بیومس تولیدی جدا شد. در ادامه، آزمون های کیفی اولیه شامل آزمون های همولیز خون گوسفند و گسترش روغن برای تعیین قدرت امولسیون کنندگی بیوسورفکتانت های تولیدی انجام شد. منحنی رشد Bacillussubtilis در حضور ساکارز به عنوان منبع کربنی نشان می دهد که lag time رشد سویه در محیط کشت استفاده شده کوتاه است و به همین دلیل زمان ک متری برای رسیدن به تولید بیوسورفکتانت لازم است. ه مچنین سورفکتین تولیدی ظرفیت امولسیون کندگی بالاتر ی در مقایسه با دو بیوسورفکتانت دیگر دارد. برای شناسایی بهتر سورفکتین تولیدی، تأثیر آن بر کشش سطحی آب نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد سورفکتین تولیدی توانایی کاهش کشش سطحی آب از 72mN/m به 11mN/m را دارد. با توجه به این نتایج می توان گفت سورفکتین به دست آمده، در بین بیوسورفکتانت ها، دارای وزن مولکولی متوسط است زیرا علاوه بر خاصیت امولسیون کنندگی، خاصیت کاهش کشش سطحی نیز دارد.

کلیدواژه ها

سنتز بیوسورفکتانت، سورفکتین، امولسیون کننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.