امنیت اینترنت اشیا: نقش چالش ها و کاربردها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در علوم رایانه، دوره: 4، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_RCSJ-4-13_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید ساکت

گروه کامپیوتر، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران.

چکیده

اینترنت اشیا فناوری جدیدی است که در آن قابلیت ارسال داده از طریق شبکه های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می گردد. شبکه های اینترنت اشیا می توانند برای کاربردهای بسیاری در حوزه های مختلف صنعتی از جمله نظارت بر زیرساخت، خدمات شهری، کاربردهای نظارتی و امنیتی و غیره مورد استفاده قرار بگیرند. پرداختن به همه کاربردها و به خصوص چالش های امنیتی پیشروی اینترنت اشیا اغلب زمانبر است. لذا باتوجه به اهمیت کاربردها و چالش های موجود در حوزه اینترنت اشیا و باتوجه به این که تحقیقات گذشته بیشتر بر روی جنبه های دیگر اینترنت اشیا متمرکز شده اند و به بحث امنیت کمتر بها داده شده است در این مقاله امنیت اینترنت اشیا، کاربردها و چالش های موجود آورده خواهد شد. برای فناوری اینترنت اشیاء کاربردهای بسیاری را میتوان متصور شد که فقط تعدادی از این کاربردها، عملیاتی شده اند. در آینده نه چندان دور اینترنت اشیاء در خانه های هوشمند، کارخانه های هوشمند، مزارع هوشمند، ادارات هوشمند، سیستم حمل و نقل هوشمند، بیمارستان های هوشمند، دانشگاه های هوشمند و غیره به کار گرفته خواهد شد. چهار مشکل اساسی اینترنت اشیا عباتند از: نقض حریم شخصی، امنیت، اعتماد بیش از اندازه بر فناوری و محرمانگی که آن را تهدید می کند. تضمین امنیت سرویسها و کاربردهای اینترنت، فاکتور بسیار مهمی در ایجاد اعتماد در کاربران و بکارگیری این بستر میباشد. کاربران باید اطمینان داشته باشند که اینترنت، کاربردهای آن و تجهیزاتی که به آن متصل هستند، به اندازه کافی برای انجام فعالیت های آنلاین، در برابر تهدیداتی که وجود دارد، امن هستند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، امنیت، حریم خصوصی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.