روش شناسی مطالعات اسلامی، اجتماعی و جمعیتی از منظر ابوریحان بیرونی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله عیار پژوهش در علوم اسلامی، دوره: 12، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_PHKH-12-23_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خضر پاک نیت

دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران، تهران، ایران

ژاله رمزی بوراچالو

کارشناسی ارشد علوم قرآن، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم ایران

چکیده

ابوریحان محمدبن احمد بیرونی، از بزرگ ترین دانشوران و اندیشمندان قرون چهارم و پنجم هجری به شمار می رود. وی در سال ۹۷۳م دیده به جهان گشود و احتمالا پس از ۱۰۵۰م به دیار حق لبیک گفت. آثار و تالیفات وی طیف بسیار وسیعی از دانش ها و معارف را دربر می گیرد و شمار آنها، بالغ بر یکصد و پنجاه کتاب و رساله می باشد که از میان آنها، کتاب «تحقیق ماللهند» وی از نظر مسائل جامعه شناسی و مردم شناسی و آزجمله موضوع رشد جمعیت، در خور توجه و تامل است. با توجه به اهمیت و جایگاه ابوریحان بیرونی در تاریخ علمی ایران و حتی جهان و همچنین, ابعاد مختلف دانش وی، که بحث های اجتماعی و جمعیتی را نیز شامل می شود در این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی و استفاده از اسناد و مدارک معتبر به عنوان ابزار به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که اندیشه های اجتماعی و جمعیتی ابوریحان روش شناسی وی به مهم ترین اندیشه های اجتماعی و جمعیتی وی اشاره شده است.

کلیدواژه ها

ابوریحان بیرونی، اندیشه اجتماعی، اندیشه جمعیتی، کتاب «تحقیق ماللهند» روش شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.