بررسی هوش معنوی و سطح رضایت مشتریان هتل با نقش میانجی اخلاق اسلامی (موردمطالعه: هتل های چهار و پنج ستاره مشهد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت کسب و کارهای دانش بنیان، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GMPK-3-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله رضایی شاندیز

دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی، موسسه عالی کاویان مشهد. ایران

محمدرضا بهرام زاده

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی کاویان، مشهد، ایران

نگار سنگ سفیدی

کمیته تحقیقات، دانشجوی دانشکده علوم پزشکی مشهد، ایران

چکیده

رضایت مشتری امری است قطعی به بیان دیگر موضوعی است متغیر، که دائما تحت تاثیر تجربیات اخیر مشتری از مجموعه شما قرار دار؛ یعنی سطح رضایت مشتری و تمایل او برای مشارکت با مجموعه شما همواره در نوسان است به این ترتیب رضایت مشتری را می توان شاخص واقعی و مفیدی برای تخمین ارتقاء هوش معنوی دانست.حال باید توجه داشت که رابطه میان رضایت مشتری یا نارضایتی وی با حفظ او مستقیم نبوده بلکه متغیر دیگری که نقش میانجی را عمل می کند در غالب الگوها و رفتارها اخلاق حرفه ای و اسلامی موثر است.پس (رضایت صرف) کافی نبوده و برای به حداکثر رساندن احتمال حفظ مشتری لازم است تا مطلع شویم که از خدمات ارائه شده کاملا لذت برده اند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین هوش معنوی و سطح رضایت مشتریان به واسطه اخلاق حرفه ای اسلامی کارکنان هتل های چهار پنج ستاره مشهد بوده است؛ که از نظر هدف کاربردی بوده و براساس روش گردآوری داده ها، تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. داده های موردنظر با استفاده پرسشنامه هوش معنوی و اخلاق حرفه ای اسلامی ۶۶۰ کارکنان و سطح رضایت مهمانان هتل ۶۶۰ از مشتریان هتل های مشهد جمع آوری شده است. جامعه آماری در این تحقیق شامل ۶۶۰ کارکنان و ۶۶۰ مشتری است که بر اساس قاعده سر انگشتی یک نمونه ۶۶۰ از کارکنان متناسب و یک نمونه ۶۶۰ تایی از مشتریان برای جمع آوری داده ها به صورت تصادفی انتخاب شده و تجزیه وتحلیل داده ها توسط نرم افزار اس پی اس و اسمارت پی ال اس استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد: رابطه بین هوش معنوی و رضایت مشتری رابطه ای مثبت و معناداری است و همچنین هوش معنوی از طریق سطح رضایت مشتریان به اخلاق حرفه ای کارکنان اثر مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

شخصیت برند، ارزش درک شده، عملکرد برند، هتلهای استان اردبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.