سه گانه حوزه تربیت و یادگیری حکمت و معارف اسلامی در برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی روان شناسی و دین
  • کد COI اختصاصی: CPRUMA02_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی قیطاسی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور،ایران

علیرضا منصوری

فرهنگی مشغول به خدمت در آموزش و پرورش استان ایلام،شهرستان ملک شاهی

شهناز قیطاسی

فرهنگی مشغول به خدمت در آموزش و پرورش استان ایلام،شهرستان ملک شاهی

چکیده

هدف اصلی این پژوهش، واکاوی کتب درسی هدیه های آسمانی دوره اول ابتدایی از نظر میزان توجه به قلمرو سه گانه حوزه تربیت و یادگیری حکمت و معارف اسلامی در برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی است.روش تحلیل محتوای پژوهش حاضر، آنتروپی شانون و واحد تحلیل نیز صفحات (متون، پرسش ها، تمرین ها وتصاویر) بودند که درمجموع ۲۱۱ صفحه شد. جامعه ی آماری این پژوهش هر دو کتاب هدیه های آسمانی پایه دوم وسوم در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بوده است. نمونه ی آماری این پژوهش از آنجایی که تعداد کتاب ها ۲ جلد بود با حجم جامعه برابر است .نتایج تحلیل محتوای هدیه های آسمانی دوره اول ابتدایی ، در ۱۸۷ مورد فراوانی در زمینه قلمرو سه گانه حوزه تربیت و یادگیری حکمت و معارف اسلامی مشاهده شد. این فراوانی ها در شش مفهوم کلی شناخت اصول دین ، شناخت مفاهیم حکومت اسلامی،شناخت مسایل اخلاقی، شناخت احکام، بایدها و نباید های اخلاقی و عمل به واجبات دینی توزیع شده اند که از مجموع ۱۸۷ واحد شمارش شده برای مولفه های موردنظر، بیشترین واحد یعنی ۵۵ واحد به مولفه شناخت مسایل اخلاقی و کمترین واحد یعنی ۱۸ واحد به مولفه بایدها و نباید های اخلاقی اشاره دارد. .با توجه به فراوانی های قلمرو سه گانه حوزه تربیت و یادگیری حکمت و معارف اسلامی می توان بیان داشت که قلمرو سه گانه حوزه تربیت و یادگیری حکمت و معارف اسلامی در کتب هدیه های آسمانی دوره اول ابتدایی بهصورت متوازن تقسیم نشده است

کلیدواژه ها

کتب درسی هدیه آسمانی، یادگیری حکمت معارف اسلامی، برنامه درسی ملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.