عوامل موثر در بزه کاری اطفال و نوجوانان و نقش پیشگیری کنشی در جلوگیری از آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی روان شناسی و دین
  • کد COI اختصاصی: CPRUMA02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیف الله مدبر

استادیار گروه حقوق دانشگاه محقق اردبیلی

محمد طالبی

دانشجوی کارشناسی رشته حقوق دانشگاه محقق اردبیلی

علی محمد محمدی

دانشجوی کارشناسی رشته حقوق دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

بزه کاری اطفال و نوجوانان یکی از مسائل و مشکلات بغرنج جوامع امروزی و یک واقعیتی انکارناپذیر در جهان است که علل و عوامل متعددی در بروز آن موثر است که نیازمند نگرش ویژه در همه حوزه های اجتماعی، اقتصادی، محیطی ، خانوادگی، فرهنگی، زیستی و ... است . تا منجر به بازگشت این اطفال و نوجوانان معارض با قانون به چرخه ی طبیعی و عادی زندگی اجتماعی شان شود . سوال این پژوهش شناخت علل و عوامل موثر در بزه کاری اطفال و نوجوانان و دستیابی به راهکارهای علمی و عملی برای پیشگیری از بزه کاری در اطفال و نوجوانان و یا حداقل تقلیل آن است. این تحقیق از نوع ، کاربردی و به روش توصیفی _ تحلیلی است که اطلاعات لازم با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و از طریق فیش برداری و رجوع به کتب و مقالات فقهی _ حقوقی و قوانین مختلف جزایی تبیین شده است. یافته ها بیانگر این است که علل و عوامل متعددی در بروز بزه کاری در اطفال و نوجوانان موثر است و تنها نمی توان علت خاص و واحدی را برای آن در نظر گرفت ولی از میان این علل و عوامل گوناگون تاثیر عوامل خانوادگی و محیطی بسیار بیشتر و موثر تر از سایر عوامل است و همچنین موثر ترین راهکار در جهت پیشگیری از بزه کاری در اطفال و نوجوانان پیشگیری کنشی ( غیر کیفری ) از نوع اجتماعی و رشد مدار با محوریت خانواده و مدرسه است که از طریق سیاست های کلی درازمدت و مداخله در دوره های مختلف رشد اطفال و نوجوانان بزه کار یا در معرض بزه کاری از مزمن شدن یا تکرار شدن بزه کاری آن ها در دوران بزرگسالی جلوگیری می کند

کلیدواژه ها

بزهکاری ، اطفال و نوجوانان ، پیشگیری ، علل و عوامل ، پیشگیری کنشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.