تعیین رویش توده های جنگلی با روش کنترل سوئیسی (بررسی موردی: بخش گرازبن جنگل خیرود)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه جنگل، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JFRD-3-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Mohsen Javanmiri Pour

دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

Mohammad Reza Marvie Mohadjer

استاد، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

Vahid Etemad

دانشیار، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

Meghdad Jourgholami

دانشیار، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

چکیده

در نظام جنگل­شناسی همگام با طبیعت دانستن مقدار موجودی جنگل جزء موارد ضروری برای اداره، بهره­برداری بهینه و پایدار از جنگل و تولیدات آن است. در این پژوهش که در پارسل­های ۳۰۵، ۳۰۶ و ۳۰۹ بخش گرازبن به وسعت ۸۸ هکتار انجام شد، با استفاده از آماربرداری صد درصد رویش حجمی به روش مستقیم اندازه­گیری و محاسبه شد. موجودی سالانه ۶/۴۳۱، ۶/۴۵۷ و ۷/۴۵۵ سیلو در ­هکتار به­ترتیب برای پارسل­های ۳۰۵، ۳۰۶ و ۳۰۹ محاسبه شد. نتیجه محاسبه رویش در­ هکتار نشان داد که مقدار رویش جاری سالیانه در پارسل­های ۳۰۵، ۳۰۶ و ۳۰۹ به ترتیب ۳/۳، ۶/۴ و ۸/۳ سیلو در ­هکتار است. همچنین درصد نرخ رویش حجمی سالیانه نسبت به اول دوره (سال ۱۳۸۳) در پارسل­ ۳۰۵ برای درختان کم قطر، میان قطر و قطور ۵۴/۲، ۰۳/۲ و ۹۶/۰، در پارسل ۳۰۶ برای درختان کم قطر، میان قطر و قطور ۵۸/۲، ۱/۳ و ۵۵/۱ و در پارسل ۳۰۹ به­ترتیب برای درختان کم قطر، میان قطر و قطور ۰۸/۷ درصد، ۳ درصد و ۱ درصد است. اوج مقدار رویش در طبقات قطری ۳۵ یا ۴۰ سانتی­متر اتفاق افتاده و از طبقات قطری ۷۵ سانتی­متر مقدار رویش به­تدریج کاهش می­یابد.

کلیدواژه ها

آماربرداری صد درصد, درصد رویش, رویش حجمی, شیوه تک گزینی, نرخ رویش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.