ایجاد محدودیت توسعه و ساخت وساز در عرصه های با شرایط ناپایدار و پرخطر طبیعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC07_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام کامگار

کارشناسی ارشد رشته مدیریت شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر، کارشناس و مسئول تاسیسات شهرداری شیراز.

خلیل نوح پیشه

کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق – سیستم های قدرت موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز، کارشناس تاسیسات شهرداری شیراز.

چکیده

هدف مقاله حاضر بررسی ایجاد محدودیت توسعه و ساخت وساز در عرصه های با شرایط ناپایدار و پرخطر طبیعی می باشد، به منظور بررسی این هدف از روش توصیفی– تحلیلی استفاده شده است، ایران کشوری حادثه خیز و درعین حال در حال توسعه به شمار می رود. توسعه یک کشور با مخاطرات و سوانح آن ارتباط پیچیدهای دارد و پیامدهای ناشی از مخاطرات طبیعی و انسانساخت می تواند بر رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه تاثیر سوء داشته و آن را دچار اختلال کند. لذا مدیریت بحران در حوزههای پیشگیری ، آمادگی و بازسازی می تواند در اصلاح و تسریع برنامه های توسعه و استفاده بهینه از منابع تاثیرگذار باشد. مدیریت بحران به خصوص در کشورهای در حال توسعه غالبا در راستای جبران خسارت بعد از وقوع حوادث غیرمترقبه صورت می گیرد . درحالی که سرمایه گذاری و توجه به امر پیشگیری از وقوع بحران و آمادگی مقابله با آن، کاهش خسارات و هزینه های بازسازی در مناطق آسیب دیده را در پی خواهد داشت . در مورد برخی مخاطرات طبیعی غیرقابل پیشگیری همچون زلزله و طوفان، تنها به کمک روشهای صحیح مدیریت بحران می توان از خسارات ناشی از آنها کاست . به طورکلی توجه ویژه به اقدامات پیشگیرانه و آمادگی مقابله با بحران به جهت کاهش حجم خسارات جانی و مالی وارده و درنتیجه کاهش هزینه های بازسازی بسیار حائز اهمیت است .بنابراین نتایج بیانگر این است که یکی از روش های مدیریت بحران ایجاد موانع و محدودیت توسعه و ساخت وساز در عرصه های با شرایط ناپایدار و پرخطر طبیعی می باشد .

کلیدواژه ها

محدودیت، توسعه ، ساخت وساز ، محدودیت ساخت و ساز، شرایط ناپایدار ، شرایط پرخطر طبیعی ، شهرداری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.