مدل یابی اشتیاق تحصیلی بر اساس جو مدرسه و کیفیت زندگی دانش آموزان با میانجی گری خودتنظیمی دانش آموزان تک والد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: EPCONF09_564
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 115
نویسندگان
کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی ، دانشگاه آزاد واحد رودهن
چکیده
هدف:پژوهش حاضر با هدف مدل یابی اشتیاق تحصیلی بر اساس جو مدرسه و کیفیت زندگی دانش آموزان با میانجی گری خودتنظیمی دانش آموزان تک والد انجام شد.روش : پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی ، کمی و همبستگی به شمار می رود. جامعه آماری پژوهش بر اساس آمار سازمان آموزش و پرورش شهر مریوان در حدود ۱۹۷۲ دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم(پایه های دهم ، یازدهم و دوازدهم ) بود. حجم نمونه بر اساس شیوه های رایج در معادالت ساختاری ۳۵۰ نفر(برای دانش آموزان تک والد)بر آورد گردید. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شد. در این پژوهش علاوه برفرم مشخصات فردی محقق ساخته ، پرسشنامه اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران(۲۰۰۴ ،)پرسشنامه جو و هویت مدرسه لی و همکاران(۲۰۱۷) پرسشنامه کیفیت زندگی وار و شربون(۱۹۹۲)خود تنظیمی بوفاردو وهمکاران (۱۹۹۵ )استفاده شد. اطالعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و از روش معادالت ساختاری استفاده با نرم افزار Spss نسخه ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .نتایج ویافته ها: عامل رابطه کارکنان بادانش آموزان، هویت مدرسه ، ارزش ها و رویکرد مشترک، تاکیدهای آموزشگاه و رابطه دانش آموزان با یکدیگر بار عاملی معنادار روی جو و هویت مدرسه دانش آموزان تک والد داشت . سلامت جسمانی و روانی دو بعد معنادار کیفیت زندگی دانش آموزان تک والد بود. نتایج نشان داد که اشتیاق تحصیلی بر اساس جو مدرسه و کیفیت زندگی دانش آموزان با میانجی گری خودتنظیمی دانش آموزان تک والد رابطه معنادار دارد.کلیدواژه ها
اشتیاق تحصیلی ، جومدرسه ، کیفیت زنذگی ، خود تنظیمی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی و مقایسه وضعیت فرهنگی - اجتماعی زنان در دوره صفوی و پهلوی در ایران
- سواد رسانه ای و اهمیت آن در آموزش علوم تجربی
- لزوم ایجاد وتوسعه فرهنگ کارآفرینی دانش آموزان در آموزش و پرورش
- بررسی تاثیر نظارت و پشتیبانی مستمر مدیر بر بهبود کیفیت تدریس و ارزیابی عملکرد معلمان
- اقدام پژوهی : چگونه توانستم اعتماد بنفس زهرا دانش آموزکلاس اول را تقویت نماییم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.