بررسی روش های مختلف استفاده از بادگیرها جهت سرمایش طبیعی هوا
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی باد و خورشید
- کد COI اختصاصی: WINDCONF02_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2377
نویسندگان
پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده توسعه و بهینه سازی فناوریهای انرژی
چکیده
در گذشته سیستم های بادگیر که دارای سرمایش خود به خودی برای ایجاد شرایط تهویه مطبوع هستند، در مناطق مختلف کشور بخصوص نواحی کویری نظیر شهرهای یزد و کرمان، استفاده فراوان داشته است. بادگیرها با اشکال مختلف در شهرهای مرکزی و جنوب ایران ساخته شده که هر کدام بر حسب ارتفاع و جهت باد مطلوب طراحی و اجرا شده اند. تا قبل از اختراع کولر برقی و گسترش آن در شهرهای مختلف، از بادگیر در ابنیه مختلف مسکونی، مذهبی و خدماتی استفاده شده است. در این مقاله سیستم های بادگیر که برای ایجاد سرمایش استفاده شده، مورد بررسی قرار گرفته است. امروزه استفاده فراوان از سوخت های فسیلی موجب آلودگی های جدی در محیط زیست شده است. از این رو با ایجاد تهویه خود به خودی بوسیله بادگیرها، صرفه جوئی قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی، حاصل می گردد. بادگیرهای سنتی در صورت وجود آب در منطقه، باد را به زیرزمین انتقال می دهند. در زیرزمین فواره یا حوض تعبیه شده است. هوا از طریق تبخیر آب خنک می گردد. در این حالت تبادل انرژی بین هوا و آب نه تنها موجب تبخیر آب بلکه موجب خنک شدن هوا می شود. روش های مختلفی برای استفاده از بادگیرها وجود دارد که در اینجا به اهمیت استفاده از آن ها پرداخته می شود.کلیدواژه ها
بادگیر، سرمایش طبیعی، تهویه مطبوع، کاهش مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.