طراحی پوشش های ضد بازتاب به منظور ارتقای بهره وری انرژی خورشید در ایران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی باد و خورشید
- کد COI اختصاصی: WINDCONF02_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1886
نویسندگان
دانشجوی دکترای مهندسی مواد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
استادیار بخش مهندسی مواد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
۳- استادیار بخش مهندسی مواد دانشگاه ملایر
چکیده
با توجه به نیاز روزافزون کشور به انرژی و توجه به این نکته که منابع نفتی و فسیلی پایان پذیرند و فردای بدون نفت بلاخره روزی فرا خواهد رسید، دانش و تجربه امروزی حکم می کند که چاره آن روز با ارائه طرح و برنامه هایی از هم اکنون پیش بینی شود. علم امروز نشان می دهد که انرژی های تجدید شونده مانند انرژی باد و خورشید به خوبی می توانند جایگزین این منابع شوند. کشور ایران پتانسیل بسیار خوبی در زمینه بهره برداری از انرژی خورشیدی داراست. لذا لازم است به این موهبت الهی بیشتر توجه گردد. دریافت کننده های خورشیدی شامل یک گیرنده پوشش داده شده به وسیله لوله شیشه ای می باشد. وظیفه لوله محافظ گیرنده ها، محافظت در برابر آب و هوا و همچنین به عنوان سدی در برابر اشعه فرو سرخ می باشد که کم شدن گرما در اثر تشعشع را کاهش می دهد. اما متاسفانه این لوله ها بازتابی به میزان تقریبا 10% دارند. برای حل این معضل و افزایش راندمان کالکتورهای حرارتی خورشیدی، باید پوشش ضدبازتاب بر روی محافظ های شیشه ای گیرنده های خورشیدی اعمال کرد. لذا در این پژوهش به بررسی این نوع پوشش ها و چگونگی طراحی این نوع پوشش ها پرداخته می شود. بهینه سازی پوشش و طراحی آن جهت دستیابی به پوشش های نازک مطلوب در نیروگاه های ایران، با استفاده از نتایج حاصل از قسمت اول این طرح لازم می باشد.کلیدواژه ها
پوشش ضدبازتاب، شیشه های محافظ گیرنده های خورشیدی، انرژی خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.