یادگیری از دیدگاه مارتین هایدگر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF09_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا بهرامی نژاد

دانشجوی کارشناسی رشته آموزش ابتدایی ، پردیس بنت الهدی صدر اردبیل ، اردبیل ، ایران.

چکیده

با گسترش رشته های تخصصی در مراکز آکادمیک جهان، هرمنوتیک از محدوده تفسیر متون دینی خارج شد و به عرصه علوم مختلفی همچون تعلیم و تربیت قدم گذاشت و موجب پیدایش شیوه های نوین یادگیری شد؛ آموزش و یادگیری مبتنی بر خلاقیت به عنوان یکی از محورهای اساسی نظام های آموزشی است که از آرای هرمنوتیکی هایدگر استنتاج می شود. هدف این مقاله در صدد طراحی الگوی یادگیری خلاق بر مبنای هرمونتیک مدرن با تاکید بر آرای مارتین هایدگر می باشد. روش: این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی و روش آن تحلیل مفهومی است و جهت طراحی الگوی یادگیری خلاق با تاکید بر هرمنوتیک مدرن هایدگر از روش ”استنتاجی از نوع قیاس عملی ” استفاده شده است . یافته ها: اهداف یادگیری خلاق: ایجاد علاقه به تعلیم و تربیت در فراگیر، تهیه برنامه های تربیتی ایجاد علایق علمی در فراگیر و ایجاد فهم متقابل بین مربی و متریی می باشند که بر اساس آن فرایند یادگیری خلاقانه به گونه ای است که در ابتدا باید روی یک مساله به توافق رسیده و مورد نقد و انتقاد قرار داد تا کیفیت فهم در فراگیر ایجاد شود. عناصر الگوی یادگیری خلاق: بهبود روش های تدریس (از طریق ؛ تدریس مبتنی بر پرسشگری، تدریس مبتنی بر دوری بودن، تدریس مبتنی بر یادگیری دل مشغولانه در فراگیر) منجر به بهبود روش های یادگیری (از طریق ؛ مهیا کردن شرایط یادگیری، درگیر شدن عملی در دنیای واقعی ، پرورش فهم و بصیرت علمی و عملی شده و بهبود روش های یادگیری به بهبود روش های خلاقیت (از طریق ؛ انتقال مقصود از طریق زبان، تفکر، استعلا، گفتگو و شعر) می انجامد. نتیجه گیری: تعلیم و تربیت از طریق پرسشگری در تعلیم و تربیت می تواند به بهترین نحو انجام شود. برای تشویق و ترغیب دانش آموزان به داشتن تفکری خلاق باید از تمثیل آن چه موجب انجماد یا قالب گیری تفکر آن ها می شود، اجتناب کرد.

کلیدواژه ها

یادگیری ، خلاق، دیدگاه ، هایدگر ، هرمنوتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.