بررسی پتانسیل اقلیمی و تابش خورشیدی جهت احداث نیروگاه فتوولتائیک در منطقه‌ی هلجرد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی باد و خورشید
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رشیدزاده

خیابان شهید قاسمی، ضلع شمال غرب دانشگاه صنعتی شریف، جهاد دانشگاهی ص

محمدحسین شمس

امیرحسین شیخ

پری خادمی ندوشن

چکیده

یکی از مهم‌ترین مراحل اولیه‌ی احداث یک نیروگاه فتوولتائیک، مکان‌یابی و ارزیابی شرایط اقلیمی، آب و هوایی و پتانسیل تابش منطقه‌ی مورد نظر است. در این تحقیق پتانسیل اقلیمی و تابش منطقه‌ی هلجرد (استان البرز) برای احداث نیروگاه فتوولتائیک بررسی می‌گردد. به این منظور پس از شناسایی نزدیکترین ایستگاه‌های هواشناسی، پتانسیل اقلیمی و تابش خورشیدی به کمک محاسبه‌ی میانگین‌های بلند مدت ماهانه‌ی دما، رطوبت نسبی، تابش روزانه و سمت و سرعت باد در بازه‌ی زمانی 1985-2008، مورد بررسی قرار می‌گیرد. به دلیل تاثیر بالای تابش خورشیدی بر خروجی نیرو‌گاه فتوولتائیک، مقدار میانگین ماهانه‌ی این پارامتر به دو روش «مدل ایزوتروپیک» و «استفاده از داده‌های هواشناسی» اندازه‌گیری شده است. مدل ایزوتروپیک به دلیل دقت بالا و سهولت استفاده و همچنین تلفیق روابط ریاضی و داده‌های هواشناسی (ضریب صافی هوا)، برای محاسبه‌ی خروجی نیروگاه در این تحقیق انتخاب گردیده و برای تعیین ضریب صافی هوا در منطقه‌ی هلجرد از رابطه‌ی تجربی ارائه شده بر پایه‌ی داده‌های ساعات آفتابی استفاده شده است ‏[8]. در نهایت تاثیر کلیه‌ی عناصر اقلیمی بر بازده و خروجی نیروگاه فتوولتائیک تحلیل می‌گردد و بر این اساس ضریب ظرفیت نیروگاه فتوولتائیک در منطقه هلجرد 19% بدست آمده است، که در میان این‌گونه نیروگاه‌ها عدد قابل توجه و مطلوبی محسوب می‌شود.

کلیدواژه ها

نیروگاه فتوولتائیک، عناصر اقلیمی، تابش، خروجی نیروگاه، ضریب ظرفیت، ضریب صافی هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.