آسیب شناسی آموزش مجازی در دوران شیوع کرونا و تاثیر آن بر توانمند سازی دانش آموزان (مطالعه موردی آموزش و پرورش سراوان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF09_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا دهواری

دانشجوی کارشناسی ارشد، تکنولوژی آموزشی ، دانشگاه بین المللی چابهار، ایران

چکیده

در دوران شیوع کرونا، آموزش مجازی به عنوان یک راه حل برای ادامه فرایند آموزش و پرورش در سطح جهان ی مورد استفاده قرار گرفت . با این حال، بسیاری از دانش آموزان و معلمان با مشکلات و چالش هایی در این فرآیند روبرو شده اند. در این مقاله ، به بررسی آسیب شناسی آموزش مجازی در دوران شیوع کرونا پرداخته شده است . علاوه بر این ، تاثیر آموزش مجازی بر توانمند ساز ی دانش آموزان نیز مورد بحث قرار گرفته است . دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان سراوان ، جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند که با روش نمونه گیری تصادف ی خوشه ای، تعداد ۸۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آور ی اطلاعات، شامل پرسشنامه کیفیت آموزش مجازی اسماعیلی و همکاران و پرسشنامه توانمندساز ی اسپریتز و میشرا بود.تجزیه و تحلیل داده ها با بکارگیری نرم افزار SPSS۲۴و بهره گیری از آمار توصیفی و استنباطی مانند آزمون ها ی همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد. یافته ها ی پژوهش نشان داد که کیفیت آموزش مجازی می تواند ۲۵% از تغییرات توانمندساز ی را پیش بینی نماید. سطح کیفیت آموزش های مجازی مطلوب بود. همچنین نتایج نشان داد که عدم دسترسی به تکنولوژی مناسب ، نبود تجهیزات لازم و عدم حضور فعال در فضای آموزش مجازی از جمله چالش ها ی اصلی در این فرآیند هستند. همچنین مولفه های کیفیت آموزش مجاز ی، اعم از ویژگی ها ی یادگیرنده،محتوای آموزشی ، زیرساخت فناور ی، پشتیبانی آموزشی و سنجش و ارزشیابی با توانمندسازی دانش آموزان رابطه معناداری داشتند .در نهایت ، پیشنهادات و راهکارهایی برای بهبود فرآیند آموزش مجازی در دوران شیوع کرونا ارائه شده است .

کلیدواژه ها

کرونا ، آموزش های مجازی، توانمند سازی، چالش آموزش مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.