راهکارهای عملی برای پیشگیری از مدرسه گریزی دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو ناصری باغجقاز

کارشناسی آموزش علوم تجربی دانشگاه آزاداسلامی میانه

خدیجه غلام پور

کارشناسی حرفه ای تربیت مربی پیش دبستانی دانشگاه علمی _کاربردی شرکت تعاونی پیشتازان آیین زندگی تهران

آذر جهانگیری

کارشناسی زیست شناسی عمومی دانشگاه پیام نور شهرستان خوی

فاطمه گودرزی

کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد بروجرد

مرضیه سادات میرزائی

کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد آزاد شهر

چکیده

مدرسه گریزی یکی از مشکلات جدی در حوزه تعلیم و تربیت است که در سال های اخیر به ویژه در مقطع ابتدایی افزایش یافته است. این پدیده می تواند پیامدهای منفی متعددی برای دانش آموزان، خانواده ها و جامعه داشته باشد. از جمله این پیامدها می توان به افت تحصیلی، آسیب های روانی، بزهکاری و حتی ترک تحصیل اشاره کرد. عوامل متعددی در بروز مدرسه گریزی نقش دارند. برخی از این عوامل مربوط به خود دانش آموز، برخی مربوط به خانواده و برخی نیز مربوط به مدرسه هستند. از جمله عوامل مربوط به دانش آموز می توان به اختلالات روانی، مشکلات یادگیری، مشکلات خانوادگی و مشکلات اقتصادی اشاره کرد. از جمله عوامل مربوط به خانواده می توان به عدم حمایت عاطفی و آموزشی والدین، مشکلات خانوادگی و عدم نظارت بر فرزندان اشاره کرد. از جمله عوامل مربوط به مدرسه می توان به عدم جذابیت آموزش، مشکلات آموزشی و تربیتی، فضای نامناسب مدرسه و برخورد نامناسب آموزگاران و آموزگاران مدرسه اشاره کرد. پیشگیری از مدرسه گریزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با اتخاذ راهکارهای مناسب می توان از بروز این پدیده جلوگیری کرد یا شدت آن را کاهش داد. در این مقاله به بررسی راهکارهای عملی برای پیشگیری از مدرسه گریزی دانش آموزان ابتدایی پرداخته می شود. پیشگیری از مدرسه گریزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با اتخاذ راهکارهای مناسب می توان از بروز این پدیده جلوگیری کرد یا شدت آن را کاهش داد. راهکارهای پیشگیرانه و درمانی می توانند در پیشگیری از مدرسه گریزی نقش موثری ایفا کنند.

کلیدواژه ها

مدرسه گریزی، راهکارهای عملی، دانش آموزان ابتدایی، خانواده، آموزگار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.