شکاف آموزش تئوری و بالین و عوامل موثر بر آن از دیدگاه دانشجویان پرستاری مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 12، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-12-5_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثنا احمدی

کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

بیژن نوری

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

سینا ولیئی

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

چکیده

مقدمه: شکاف بین آموزش تئوری و بالین یکی از مشکلات اساسی رشته پرستاری است. این شکاف می تواند کیفیت مراقبت از بیمار را تحت تاثیر  قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان شکاف آموزش تئوری و بالین و عوامل موثر بر آن از دیدگاه دانشجویان پرستاری انجام شد. روش کار: این پژوهش به روش مقطعی بر روی ۱۷۹ نفر از دانشجویان پرستاری ترم ۸-۳ دانشگاه علوم پزشکی کردستان به روش سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته سه قسمتی شامل "مشخصات دموگرافیک"، "شکاف آموزش تئوری و بالین" و "عوامل موثر بر شکاف آموزش تئوری و بالین" بود. داده ها با استفاده از نسخه ۱۲ نرم افزار STATA و آزمون های من-ویتنی، کروسکال والیس، ضریب همبستگی اسپیرمن و آنالیز رگرسیون چندگانه با سطح معناداری برابر ۵ درصد تحلیل شد. یافته ها:  رابطه معنی داری بین عوامل مربوط به مربیان پرستاری و ترم تحصیلی وجود داشت (۰۰۱۹/۰P=).  ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که رابطه ی مثبت و معنی داری  بین میزان شکاف و نمره کل عوامل وجود داشت (۰۰۹۲/۰P= و ۱۹۴۳/۰r=). رگرسیون چندگانه نشان داد که رابطه ی معنی داری بین شکاف آموزش تئوری و بالین و عوامل مربوط به بیمارستان و محیط بالین (۰۰۵/۰ P =) و همچنین عوامل مربوط به برنامه ریزی آموزشی  (۰۰۰/۰ P =) وجود داشت.  عوامل مربوط به برنامه ریزی آموزشی مهم ترین عامل موثر بر شکاف آموزش تئوری و بالین بود. نتیجه گیری: با توجه به وجود شکاف بین آموزش تئوری و بالین از دیدگاه دانشجویان و رابطه ی مثبت و معنی دار بین این شکاف و نمره کل، اتخاذ راهکار های مناسب جهت کاهش فاصله آموزش تئوری و بالین و بازنگری برنامه ریزی های آموزشی، جهت جلوگیری از ایجاد شکاف و مشکلات ناشی از آن، ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Clinical training, Theory training, Gap, Nursing student, آموزش بالینی, آموزش تئوری, شکاف, دانشجوی پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.