مطالعه برهمکنش نیکوتین آمید با آلبومین سرم انسانی با استفاده از روش های طیف سنجی و شبیه سازی داکینگ مولکولی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله یافته های نوین در علوم زیستی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NBR-9-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Golnaz Parvizi Fard

Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Tabriz, Tabriz, Iran

Lale Solouki

Drug Applied Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

Mostafa Zakariazadeh

Department of Biology, Faculty of Sciences, Payame Noor University, Tehran, Iran

Hossein Haghaei

Department of Nutrition, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

Somaieh Soltani

Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

چکیده

آلبومین سرم انسانی یکی از مهمترین پروتئین های خون است که توانایی اتصال به گستره زیادی از ترکیبات و داروهای مختلف را دارا است. از این رو آگاهی از چگونگی پیوند داروها با آلبومین برای درک بهتر خصوصیات فارماکوکینتیک و فارماکودینامیک داروها حائز اهمیت است. برهمکنش دارو با آلبومین بر روی توزیع، دفع و برهمکنش دارو با بافت های هدف اثرگذار است. نیکوتین­آمید یک مکمل دارویی ایمن و ارزان است که برای پیشگیری و درمان کمبود ویتامین ب۳ مصرف می شود. در این پژوهش برای مطالعه مکانیسم برهمکنش مولکولی نیکوتین آمید با آلبومین سرم انسانی از روش های اسپکتروسکوپی و داکینگ مولکولی استفاده شده است. تاثیر دما، pH های اسیدی/ بازی و حضور یون های فلزی، اوره و گلوکز روی برهمکنش نیکوتین­آمید و آلبومین سرم انسانی بررسی شده است. مطالعات اسپکتروسکوپی نشان دادند که برهمکنش نیکوتین آمید با آلبومین سرم انسانی عمدتا تحت کنترل نیروهای آب گریز بوده و واکنش به صورت خودبه خودی است. تعداد جایگاه اتصال و ثابت اتصال به ترتیب برابر با ۱ و ۱۰۴×۶/۴ (لیتر/مول) است که در حضور گلوکز افزایش می یابند. حضور یون های فلزی و pH قلیائی ثابت اتصال نیکوتین­آمید به آلبومین را کاهش می دهد. نتایج حاصل نشانگر این است که نیکوتین آمید تمایل دارد به نواحی مشابهی که مولکول هایی با دنباله اسیدی به آنها می چسبند، متصل شود. در تفسیر مکانیسم برهمکنش و نیز حضور نیکوتین آمید در پدیده های مختلف فیزیولوژیکی بدن انسان نتایج می تواند مفید باشد.

کلیدواژه ها

carrier protein, drug-protein interaction, molecular simulation, spectroscopy, vitamin B۳, اسپکتروسکوپی, برهمکنش دارو-پروتئین, پروتئین حامل, شبیه سازی مولکولی, ویتامین ب ۳

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.