بررسی رابطه خشم فروخورده و پرخاشگری با اختلالات روان تنی در دانشجویان ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه آزاد سیرجان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
- کد COI اختصاصی: RTCONFE06_236
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 510
نویسندگان
استادیار دانشگاه ازاد اسلامی سیرجان دانشکده علوم انسانی بخش روانشناسی
ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان گروه روانشناسی
ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان گروه روانشناسی
چکیده
باتوجه به اهمیت اختلالات روان تنی ،خشم فروخورده و پرخاشگری میتوانند دوعامل اثرگذار در اختلالات روان تنی باشند.هدف این پژوهش بررسی رابطه بین خشم فروخورده و پرخاشگری در اختلالات روان تنی دانشجویان ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه آزاد سیرجان بود.این پژوهش با روش علی _معلولی انجام شده است . نمونه مورد مطالعه شامل ۱۶۳ نفراز دانشجویان که به روش نمونه گیری تصادفی بود انتخاب شدند. مقیاس سنجش اختلالات روان تنی ، پرسشنامه لاکورت و همکاران (۲۰۱۳) و خشم فروخورده با پرسشنامه حالت صفت خشم (اسپیلبرگر،۱۹۹۲) (STAXI۲) و پرخاشگری با پرسشنامه باس و پری (۱۹۹۲) استفاده شد. داده های جمع آوری شده بااستفاده از روش اماری توصیفی و آمار استنباطی ضریب پیرسون و رگرسیون چند متغیره همزمان، آزمون شدند. نتیجه نشان داد بین خشم فروخورده و اختلالات روان تنی و همچنین پرخاشگری و اختلالات روان تنی در دانشجویان ارشد روانشناسی بالینی ، رابطه ای معنی دار وجود دارد. ضریب تعیین به دست امده از خروجی ازمون نشان می دهد که متغیرهای پیش بین خشم فروخورده ۱۹ درصد و پرخاشگری ۳۴ درصد از بیماری های روان تنی را در بین دانشجویان ارشد روان شناسی بالینی در دانشگاه آزاد سیرجان تبیین میکند.کلیدواژه ها
خشم فروخورده، پرخاشگری، اختلالات روان تنیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.