مفاهیم بنیادی فروش استقراضی و راهکارهای پیاده سازی آن در بازار سرمایه ایران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دهمین همایش ملی حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: IAAC10_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2192
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه الزهراء(س)
دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه الزهراء(س)
دانشجوی دکتری حسابداری
چکیده
فروش استقراضی یکی از متداولترین ابزارهای مالی در بازارهای توسعه یافته محسوب می شود. ازجمله کارکردهای فروش استقراضی کمک به نقدینگی بازار، تصحیح قیمت اوراق بهادار و انتقالاطلاعات با ارزش به بازار است. در مقابل کارکردهای مثبت این ابزار، این اعتقاد نیز وجود دارد که دریک بازار افتان، فروش استقراضی از طریق تشدید نوسان های قیمت، موجب آشفتگی معاملات در کوتاهمدت شود و در نهایت به حرب های تبدیل گردد که در راهبرد دست کاری معاملات مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به تصویب قانون اوراق بهادار به نظر می رسد، بسترهای لازم برای توسع هی ابزارهایمالی جدید از جمله فروش استقراضی در ایران فراهم گردیده است. اما وجود الغای ربا، غرر و فروش اموال دیگران و ... در شریعت اسلام، استفاده از چنین ابزارهایی را در کشورهای اسلامی با محدودیتمواجه ساخته است. بنابراین کشورهای مسلمان باید به دنبال تعدیل ابزارهای مالی از قبیل فروش استقراضی بر مبنای اصول اسلامی شوند. این مقاله درصدد برآمده است تا با بررسی ابعاد مختلف این ابزار و مسائل شرعی پیرامون آن، اقدام به ارایه روش های جایگزین برای فروش استقراضی گردد تا بستر لازم برای پیاده سازی این ابزار در بازار سرمایه ایران فراهم شودکلیدواژه ها
فروش استقراضی، ابزارهای مالی، نوسان قیمتمقالات مرتبط جدید
- رازهای مدیریت موفق: بررسی اثرات مثبت و منفی سبک های رهبری
- بررسی میزان تاثیرگذاری تجارت الکترونیک بر توسعه بازار در برندهای بزرگ فروشگاهی
- نقش اتحادیه اروپا در شکل گیری سیاست های تجاری سازمان تجارت جهانی
- آسیب شناسی نظام اداری ایران با رویکرد هرمنوتیک
- بررسی نقش مدیریت سود واقعی در عملکرد آتی شرکتها با تاکیدی بر تفکیک مدیریت سود واقعی از تغییرات استراتژی شرکت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.