انتخاب تامین کنندگان بر مبنای ریسک تامین کننده با استفاده از روش الکتره ۳

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-5-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونس عبدالملکی

. Msc Student, Faculty of Engineering, Mining Department. TarbiatModares University, Tehran, Iran

احمد رضا صیادی

Associate Prof., Faculty of Engineering, Mining Department. TarbiatModares University, Tehran, Iran

محمد حیاتی

Lorestan University, Khoramabad, Iran

چکیده

مدیریت زنجیره تامین، فرآیند اتخاذ تصمیم های یکپارچه از تامین مواد اولیه تا مصرف کالا به وسیله مشتریان نهایی است. انتخاب تامین کننده یکی از مهم ترین مسائل تصمیم گیری در این حوزه است که در آن عوامل کیفی و کمی متعددی برای مشخص کردن تامین کننده با بالاترین قابلیت دخیل هستند. با افزایش پیچیدگی زنجیره تامین، سطح بی اطمینانی و ریسک موجود نیز افزایش پیدا می کند. از این رو مدیریت ریسک زنجیره تامین به ویژه ارزیابی ریسک تامین کنندگان مورد توجه سازمان ها قرار گرفته است. در این پژوهش نخست ضمن شناسایی جامع ریسک های تامین کننده در صنعت تولید فولاد به روش کوره بلند، یک دسته بندی سلسله مراتبی در قالب سه سطح و ۳۸ رویداد ریسکی ارائه شد. سپس با در نظر گرفتن رویدادهای ریسکی، مجموعه ای از ۹ معیار برای ارزیابی ریسک ها در نظر گرفته شدند. در ادامه یک شاخص ترکیبی مبتنی بر معیارهای ارزیابی و اوزان اهمیت آنها به منظور ارزیابی دقیق تر و واقع بینانه تر ریسک های هر کدام از تامین کنندگان ارائه شد. در نهایت از روش الکتره ۳ برای ارزیابی و اولویت بندی تامین کنندگان (معادن) سنگ آهن کارخانه ذوب آهن اصفهان استفاده شده است. بر این اساس، معدن سنگ آهن جلال آباد به عنوان گزینه دارای ریسک کمینه و معدن شرق ایران به عنوان گزینه دارای ریسک بیشینه شناسایی و معرفی شدند.

کلیدواژه ها

Supply Chain Management, Supplier, Esfahan Steel Company, ELECTRE III, Risk, تامین کننده, ذوب آهن اصفهان, ریسک, مدیریت زنجیره تامین, الکتره ۳

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.