تدوین مدل استراتژیک دانایی محوری در بخش علم وفناوری در راستای سند چشم انداز ۲۰ساله جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-4-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمودی میمند

Associate Prof. Department of Business Administration & MBA, Payam Noor University, Tehran, Iran

سید جواد میرامینی

PhD Student, Payam Noor University, Tehran, Iran

چکیده

براساس سند چشم انداز «ایران کشوری است دست یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی با تاکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم». با توجه به این که محور سند مذکور دانایی محوری است، در پژوهش حاضر برای محقق شدن این مهم، بخش علم و فناوری بر مبنای دانایی محوری، مورد پژوهش واقع شده و پژوهشگر به دنبال طراحی مدل استراتژیک دانایی محوری در بخش علم و فناوری در راستای سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران است. دانایی محوری متشکل از سه سطح انسان، سازمان و جامعه می باشد. هر یک از این سطوح دارای ابعاد جداگانه ای است. برای هر یک از این ابعاد، شاخص های سنجش پیشنهاد و برای شناسایی شاخص ها، طی فرآیندی، شش گام برداشته شده است. نخست شاخص های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، علمی، مالی در مجموع ۲۱۰۰ شاخص شناسایی شد. پس از تجزیه و تحلیل، تعداد ۱۱۷۸ شاخص استخراج شد، سپس این شاخص ها در۲۰ گروه طبقه بندی و از بین این شاخص ها تعداد ۳۱۳ شاخص بر اساس شیوه های تحلیلی متمرکز بر معنا مورد توجه قرار گرفت. در نهایت با روش گروه کانونی از بین شاخص های مورد نظر۴۰ شاخص مربوط به دانایی محوری شناسایی و فراوانی هر یک اولویت بندی و بر اساس نتایج و یافته ها مدل پژوهش استوار شد. روش استفاده شده در پژوهش حاضر، روش تحلیل محتوا، دلفی، مصاحبه و پرسشنامه است. پس از جمع آوری داده ها، نتایج آن مورد تجزیه تحلیل قرارگرفت. براساس نتایج به دست آمده از پژوهش، انسان دانا، سازمان دانا و جامعه دانا، ابعاد اصلی مدل پژوهش را تشکیل می دهند.

کلیدواژه ها

Vision, Wisdom, Wisdom Management, Science of Technology, Wisdom -Based Indicators, واژه های کلیدی: سندچشم انداز, دانایی, مدیریت دانایی, شاخص های علمی فناوری, شاخص های دانایی محوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.