تاثیر سرمایه اجتماعی بر یکپارچگی زنجیره تامین: صنایع غذایی استان فارس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-3-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی شفیعی

Assistant professor, Department of Industrial Management, Islamic Azad University, Shiraz Branch, Shiraz, Iran

لیلا فلاحی غیاث آبادی

MA. Of Industrial Management, Department of Industrial Management, Mehr-e-Alborz University, Tehran, Iran

ذبیح الله رضایی

Assistant professor, Department of Industrial Management, Islamic Azad University, Shiraz Branch, Shiraz, Iran

چکیده

اهمیت یکپارچگی زنجیره تامین به حدی است که برخی محققان اعلام می کنند، کل مفهوم مدیریت زنجیره تامین از یکپارچگی منتج شده است. فراهم کردن زمینه های شکل گیری و تداوم اثر بخش یکپارچگی زنجیره تامین، مستلزم شناخت عوامل موثر بریکپارچگی است. از طرفی پژوهش ها نشان می دهد که وجود سرمایه اجتماعی در سطح بالا موجب موفقیت سازمان ها است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر یکپارچگی زنجیره تامین قرار گرفت که از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی برمدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل ۴۳۵ سازمان فعال در صنعت مواد غذایی استان فارس است که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای، تعداد ۱۲۴ نفر از مدیران مرتبط با زنجیره تامین انتخاب و پرسشنامه بین آن ها توزیع شد و داده ها مورد تحلیل قرار گرفت. در این مدل از پنج عامل موثر بر یکپارچگی زنجیره تامین نام برده شد که هدف پژوهش، تاثیر سرمایه اجتماعی بر این پنج عامل قرار داده شده است. پس از تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده بر اساس مدل سازی ساختاری، نتایج به دست آمده نشان داد که سرمایه اجتماعی بر دو عامل قدرت و نگرش درجامعه آماری مدنظرتاثیر ندارد و از طرفی سرمایه اجتماعی بر ابعاد الگوهای ارتباطی، اعتماد و تعهد از یکپارچگی زنجیره تامین موثر می باشد.

کلیدواژه ها

Supply Chain Management, Supply chain integration, Social Capital, Structural equation, مدیریت زنجیره تامین, یکپارچگی زنجیره تامین, سرمایه اجتماعی, معادلات ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.