شناسایی، رتبه بندی و مدل سازی عوامل موثر بر عدم اجرای مسئولیت اجتماعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-11-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود عندلیب اردکانی

Assistant Professor, Departement of Industrial Management, Faculty of Economics, Management and Accounting, Yazd University, Yazd, Iran.

عارف طغرالجردی

MA, Departement of Industrial Management, Faculty of Economics, Management and Accounting, Yazd University, Yazd, Iran.

چکیده

اجرای مسئولیت اجتماعی دیدگاه مثبت و مزیت رقابتی برای شرکت ها ایجاد می کند. آنها به طور مداوم تحت فشار کارکنان، تامین کنندگان، گروه های جوامع، سازمان های مردم نهاد و دولت برای افزایش مشارکت در اجرای فعالیت های مسئولیت اجتماعی هستند. در همین راستا، شرکت ها فراتر از مسئولیت های اقتصادی و اجتماعی فعالیت می کنند. اما شرکت ها برای اجرای مسئولیت اجتماعی با موانعی روبه رو هستند که پیاده سازی نامناسب و توجه نکردن به این موانع نه تنها برای شرکت ها مزیت رقابتی ایجاد نمی کند بلکه موجب هدر رفتن منابع می شود. از این رو، هدف این پژوهش رتبه بندی و مدل سازی موانع اجرای مسئولیت اجتماعی است. اجرای پژوهش در چهار گام انجام شده است که در گام اول و دوم موانع اجرای مسئولیت اجتماعی با استفاده از مطالعه ادبیات پژوهش شناسایی شد. در گام سوم این موانع با استفاده از روش بهترین- بدترین رتبه بندی شدند که یافته ها نشان می دهد، نبود ارتباط بین ذی نفعان مهم ترین مانع اجرای مسئولیت اجتماعی است و در گام چهارم با استفاده از نقشه شناختی فازی چارچوب موانع اجرای مسئولیت اجتماعی ارائه شد. در نهایت، باتوجه به چارچوب طراحی شده برای موانع اجرای مسئولیت اجتماعی راهبردها تدوین شدند. با بررسی راهبردهای مختلف، نتایج نشان داد که با افزایش تاثیر فرهنگ شرکت سایر عوامل نیز افزایش پیدا می کنند، اما گاه تاثیر پشتیبانی نکردن از مدیریت عالی باعث می شود که رابطه تاثیرگذاری تجزیه و تحلیل هزینه و سود منفی شود.

کلیدواژه ها

Implementation of Corporate social responsibility, Barriers of Corporate Social Responsibility, Best-Worst method, Fuzzy cognitive map analysis., اجرای مسئولیت اجتماعی, موانع اجرای مسئولیت اجتماعی, روش بهترین-بدترین, تحلیل نقشه شناختی فازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.