بررسی وضعیت بهداشت محیط نانوایی های شهر سنندج در سال ۱۴۰۲

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی مهندسی بهداشت محیط، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEHE-10-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانش لطفی نرانی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

محمد درویش متولی

سجاد مظلومی

Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Health, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran- Biotechnology and Medicinal Plants Research Center, Faculty of Medicine, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran

چکیده

زمینه و هدف: نان، اصلی ترین منبع تغذیه و تامین کننده قسمت عمده انرژی روزانه مردم است. برای داشتن نان بهداشتی و مناسب، توجه به شاخص های بهداشت محیط در نانوایی ها الزامی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط نانوایی های شهر سنندج در سال ۱۴۰۲ انجام شد. مواد و روش ها: در این بررسی توصیفی – مقطعی، ۳۰ واحد نانوایی شهر سنندج از طریق چک لیست بازرسی بهداشتی از نانوایی مصوب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مورد بررسی قرار گرفتند. این چک لیست دارای ۴ قسمت بهداشت فردی، مواد غذایی، ابزار و تجهیزات و ساختمان می باشد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته­ها: در مطالعه حاضر، بیشترین میزان تطابق با آئین نامه در بخش بهداشت ساختمان با فراوانی ۷۳/۹۶ درصد و کمترین میزان تطابق در بخش بهداشت فردی و بهداشت ابزار و تجهیزات با فراوانی ۷۰/۴۸ درصد گزارش شد. نتیجه گیری: وضعیت بهداشت محیط در نانوایی های شهر سنندج کاملا مطابق با آیین نامه بهداشت نانوایی نمی باشد و به منظور بهبود شرایط لازم است، بازرسان بهداشت محیط در بخش شاخص های بهداشت فردی و بهداشت ابزار و تجهیزات دقت و جدیت بیشتری داشته باشند. پیشنهاد می گردد مسئولین بهداشتی بسترهای لازم جهت اجرای فرآیند خود کنترلی و خود اظهاری بهداشتی را به منظور نظارت بیشتر بر واحد های مورد مطالعه فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

Bakery, Environmental Health, Sanandaj City, نانوایی, بهداشت محیط, شهر سنندج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.