تصفیه فاضلاب مصنوعی حاوی کادمیوم (ІІ) توسط نانو کامپوزیت جدید مغناطیسی EDTA/کیتوزان/ TiO۲

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی مهندسی بهداشت محیط، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JEHE-4-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره علیزاده

Department of Civil Engineering, Faculty of Engineering, Kharazmi University, Tehran, Iran

محمد دلنواز

Department of Civil Engineering, Faculty of Engineering, Kharazmi University, Tehran, Iran

علی رضا شاکری

Faculty of Chemistry, Tehran University, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: کادمیوم به عنوان یک فلز سنگین به دلیل سمیت بالا، آسیب های جدی بر سلامت انسان و اثرات تجمع زیستی آن در اکولوژی، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در مطالعه حاضر، یک روش آسان و اقتصادی برای آماده سازی نانو کامپوزیت جدید مغناطیسی EDTA/کیتوزان/TiO۲ (MECT) برای حذف گستره وسیعی از آلاینده ها به خصوص یون های کادمیوم (ІІ) از محلول آبی شرح داده شده است. مواد و روش ها: در این روش نانو کامپوزیت جدید مغناطیسی EDTA/کیتوزان/TiO۲ تهیه و مورفولوژی، ساختار و ویژگی های آن توسط FE-SEM، EDX و XRD شناسایی و تاثیر پارامترهای مختلف نظیر pH، زمان تماس و غلظت اولیه کادمیوم  در راندمان سیستم موردبررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاکی از آن است که نانو ذرات MECT  با میانگین قطر کمتر از ۴۰ نانومتر، بهترین عملکرد جذب کادمیوم را در pH بهینه ۶-۵ در مدت زمان ۱۲۰ دقیقه داشته است. همچنین ایزوترم لانگمویر با ماکزیمم ظرفیت جذب mg/g ۷۶۵/۲۱۲، بهترین مطابقت را با داده های آزمایشگاهی داشت. در انتها، قابلیت استفاده مجدد نانو کامپوزیت توسط احیاکننده Na۲EDTA مورد آزمایش قرار گرفت و راندمان احیا در ۵ سیکل جذب و واجذب، بالای ۹۰% مشاهده شد. نتیجه گیری: نانو کامپوزیت مغناطیسی MECT به عنوان جاذبی دوستدار محیط زیست، اقتصادی و قابل بازیافت، پتانسیل بالایی در تصفیه فاضلاب مصنوعی حاوی کادمیوم دارد.

کلیدواژه ها

Magnetic nanocomposite, Chitosan, EDTA, Cd(II), نانو کامپوزیت مغناطیسی, کیتوزان, EDTA, کادمیوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.