سنتز و بررسی ویژگی های نانو کامپوزیت ۲ فلزی زئولیت-آهن صفر/ نقره (Z-Fe۰/Ag) به منظور حذف فلوراید

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی مهندسی بهداشت محیط، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEHE-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی آذری

MSc Student of Environmental Health Engineering, Center of Water Quality Research, Institute for Environmental Research, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

روشنک رضائی کلانتری

Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

امیر حسین محوی

PhD. Department of Environmental Health Engineering, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

سیمین ناصری

Professor, Department of Environmental Health Engineering, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

علی اسرافیلی

PhD, Department of Environmental Health Engineering, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

عماد دهقانی فرد

PhD, Department of Environmental Health Engineering, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran

چکیده

مقدمه: فلوراید آلاینده ای است که از طریق صنایع شیشه سازی، کودسازی و کارخانه های مواد نیمه رسانا وارد محیط زیست شده و سبب مشکلاتی همچون آلزایمر و آسیب های مغزی می گردد. جذب سطحی به کمک مواد ارزان قیمت مانند زئولیت از بهترین گزینه های حذف این آلاینده به شمار می آید. مشکل عمده روش جذب سرعت پایین آن می باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات نانو ذرات آهن صفر و نقره به عنوان کاتالیزور بر کارایی زئولیت در حذف فلوراید می باشد. روش ها: در این مطالعه از روش احیا برای تبدیل آهن دو ظرفیتی به آهن صفر و روش هم ترسیبی برای نشاندن آهن صفر بر روی زئولیت استفاده شد. از اختلاط سریع همراه با دمای بالا نیز برای تثبیت نقره روی نانو ذرات آهن صفر استفاده گردید. ویژگی جاذب با تکنیک های SEM، XRD و TEM مورد آنالیز قرار گرفت. سپس تاثیر تغییرات pH، زمان تماس، دما، دور همزن، مقادیر جاذب و غلظت های  فلوراید بررسی و بهینه شدند. یافته ها: ۳= pH، زمان تماس۶۰ دقیقه ، دور همزن rpm ۲۰۰ و میزان جاذب g/L ۱۰ به عنوان شرایط بهینه برای حذف فلوراید حاصل شد. بررسی روابط ایزوترم و سینتیک نشان داد که داده های تجربی فرایند جذب فلوراید به ترتیب با مدل فروندلیچ (۹۹۱/۰< R۲) و شبه درجه دوم )۹۳۳/۰(R۲> همبستگی دارند. مطالعه ترمودینامیک واکنش نیز بیانگر گرماگیری و غیر خودبخودی بودن فرایند است. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل می توان اظهار نمود این جاذب راندمان مناسبی درحذف فلوراید داراست ولی خاصیت کاتالیستی آهن صفر و نقره در ارتباط با حذف این آلاینده قابل ملاحظه نمی باشد.

کلیدواژه ها

Fluoride, adsorption, zeolite, bimetallic nanocomposites, nano zero valent iron/ Silver., فلوراید, جذب, زئولیت, نانو کامپوزیت۲ فلزی, نانو ذره آهن صفر/ نقره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.