تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه گیاهان اسپند و دارفلفل بر میزان هورمون های محور هیپوفیز-گناد موش های آزمایشگاهی نر نژاد NMRI

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله یافته های نوین در علوم زیستی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NBR-4-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Namdar Yousefvand

Razi University, Kermanshah

Delaram Eslimi Esfahani

Kharazmi University

Tayebeh Bahrami

Kharazmi University

چکیده

گیاهان اسپند و دارفلفل کاربرد درمانی فراوانی دارند. این گیاهان حاوی فلاونوئیدها هستند که احتمالا بر سیستم اندوکرینی تولیدمثل موثرند و می­توانند باروری را کاهش دهند، بنابراین، در این مطالعه عصاره هیدروالکلی اسپند و دارفلفل بر محور هیپوفیز- گناد و تغییرات بافت بیضه تحت بررسی قرار گرفت. در این تحقیق حیوانات به یک گروه کنترل و سه گروه تحت آزمایش تقسیم شدند. گروه اول عصاره هیدروالکلی گیاه اسپند با غلظت ۲۰۰ میلی گرم/لیتر، گروه دوم عصاره هیدروالکلی گیاه دارفلفل با غلظت ۲۰۰ میلی گرم/لیتر و گروه سوم ترکیب این دو عصاره را با همین غلظت به­ مدت ۳۰ روز دریافت کردند. بعد از گذشت زمان تیمار چندین شاخص باروری از جمله تعداد اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت و اسپرماتید و تغییرات بافتی بیضه و نیز سطوح سرمی تستوسترون، LH و FSH اندازه ­گیری شد. داده ­های به­دست­آمده توسط نرم ­افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. در این مطالعه سطوح هورمون­ های تستوسترون، هورمون محرک فولیکولی و هورمون لوتئینی در گروه عصاره اسپند و هردو عصاره در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی­دار داشت. علاوه­ بر این، تعداد اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت و اسپرماتید در گروه عصاره اسپند و هردو عصاره کاهش معنی­ دار نشان داد. نتایج این مطالعه نشان داد عصاره هیدروالکلی گیاهان اسپند و دارفلفل باعث کاهش عمل­کرد محور هیپوفیز-گناد و اسپرماتوژنز در موش کوچک آزمایشگاهی نر نژاد NMRI می­شوند.

کلیدواژه ها

follicular stimulating hormone, luteinizing hormone, testostrone, spermatogonia, spermatocyte, spermatid, هورمون محرک فولیکولی, هورمون لوتئینی, تستوسترون, اسپرماتوگونی, اسپرماتوسیت, اسپرماتید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.