اثر نانو ذرات نقره بر تغییرات هیستوپاتولوژیک تخمدان در موش های تیمار شده با ایزونیازید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله یافته های نوین در علوم زیستی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NBR-3-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Elahe Samani Jahromi

باشگاه نخبگان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

Madjed Rezai-Zadeh

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

Samaneh Zolghadri Jahromi

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

چکیده

نانو ذرات نقره کاربرد وسیعی در علوم پزشکی دارند هدف این مطالعه بررسی اثر نانوذره نقره بر تغییرات بافتی تخمدان در موش ­های تیمارشده با ایزونیازید است. در این پژوهش تجربی از۴۰ سر موش صحرایی ماده بالغ استفاده شد که به ­طور تصادفی به پنچ گروه هشت­تایی تقسیم شدند؛ گروه کنترل بدون تیمار بود، گروه شاهد mg/kg ۲/۰ سرم فیزیولوژی، گروه تجربی۱ mg/kg۵۰ داروی ایزونیازید، گروه تجربی۲ mg/kg۵۰ داروی ایزونیازید به همراه mg/kg۲۵/۰ نانوذرات نقره و گروه تجربی۳ mg/kg۵۰ داروی ایزونیازید به همراه mg/kg۵/۰ نانوذرات نقره دریافت کردند. همه تزریق­ ها برای مدت ۱۵ روز و داروی ایزونیازید بصورت گاواژ و نانوذره نقره به­ صورت تزریق درون­ صفاقی تجویز شد. سپس، تمام حیوانات تشریح و بافت تخمدان جدا و در محلول فرمالین ۱۰ درصد قرار داده سپس رنگ ­آمیزی هماتوکسیلین ائوزین جهت مطالعات بافتی انجام شد. در گروه ­های تجربی ۱، ۲ و ۳ کاهش در تعداد فولیکول ثانویه و جسم زرد نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. تعداد فولیکول بدوی و فولیکول گراف در گروه تجربی ۳ دارای افزایش معناداری نسبت به گروه ایزونیازید است و تعداد فولیکول اولیه تک­لایه در گروه تجربی ۲ و ۳ نسبت به گروه تجربی ۱ دارای افزایش معنادار است که احتمال دارد در پژوهش حاضر به­ دلیل مصرف کمترین نانوذرات نقره، خواص سمی آن کمتر در بافت تخمدان بروز کرده باشد. بنابراین، استفاده از نانوذرات در میزان پایین می­تواند اثر تخریبی ایزونیازید را بر بافت تخمدان، کاهش دهد.

کلیدواژه ها

graf follicles, corpus luteum, primary monolayer follicles, destruction, فولیکول گراف, جسم زرد, فولیکول تک لایه اولیه, تخریب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.