ریزریخت­ شناسی فندقچه سرده فراسیون و خویشاوندان و اهمیت سازگان­ شناختی آن (تیره­ نعنائیان: طایفه فراسیونی ها)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله یافته های نوین در علوم زیستی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NBR-6-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Soudeh Siadati

Department of Biology, Faculty of Science, University of Guilan

Shahryar Saeidi Mehrvarz

Department of Biology, Faculty of Science, University of Guilan

Yasaman Salmaki

Center of Excellence in Phylogeny of Living Organisms in Iran, & Department of Plant Science College of Science, University of Tehran

چکیده

فندقچه ­های ۲۰ آرایه از طایفه فراسیونی ­ها توسط میکروسکوپ الکترونی نگاره مورد بررسی قرار گرفتند و توضیحات مفصلی از ویژگی­ های ریزریخت­ شناسی آنها برای تمامی گونه­ های مورد مطالعه ارائه شده است. فندقچه ­های مطالعه شده در اندازه، شکل، رنگ و تزئینات سطحی تنوع خوبی نشان می­ دهند. شکل فندقچه در اغلب گونه ­های مورد بررسی تخم ­مرغی است، همچنین اشکال گرد، تخم مرغی پهن، بیضوی، سرنیزه­ای، مثلثی و مستطیلی را در تعداد کمی از گونه­ ها می­ توان یافت. شش نوع اصلی الگوی تزئینات سطحی برای فندقچه ­ها قابل تشخیص است که شامل: شبکه ­ای، لانک دار، نردبانی، جویده، تاول­دار و پشته ­پشته­ ای-ریزدانه­ ای است. رایج ­ترین نوع تزئینات سطحی فندقچه در بین گونه­ های مورد مطالعه نوع شبکه ­ای است، اما تنوع در اندازه و شکل سلول­ های تشکیل دهنده آن­ها صفات تشخیصی مفیدی را نیز فراهم می ­کند. تحقیقات ما نشان می ­دهد که نوع تزئینات در تحدید و تعریف آرایه ­ها در سطح گونه ­ای در بین گونه ­های Marrubium و خویشاوندان آن مفید است.

کلیدواژه ها

diagnostic characters, Labiatae, surface sculpturing, scanning electron microscopy, taxonomy, آرایه­ شناسی, تزئینات سطحی, صفات تشخیصی, لبدیسیان, میکروسکوپ الکترونی نگاره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.