CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی فرصت های تولیدی همگون با وضعیت فعلی صنعت ساخت قطعات و تجهیزات کشور با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی

عنوان مقاله: شناسایی فرصت های تولیدی همگون با وضعیت فعلی صنعت ساخت قطعات و تجهیزات کشور با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-10-3_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فریده بهرامی - Ph. D. Candidate, department of technology management, Faculty of management and accounting college Farabi, University of Tehran, Qom. Iran.
جواد نوری - Assistant Professor, department of Industrial policymaking, policy-making research institute, Sharif University of Technology, Tehran, Iran.
بهروز شاهمرادی - Assistant Professor, department of science economy, National Research Institute for Science Policy, Tehran, Iran.
میثم شهبازی - Assistant Professor, industrial management Department, Faculty of management and accounting, college Farabi, University of Tehran, Qom. Iran.

خلاصه مقاله:
باوجود اهمیت متنوع سازی و توسعه صنعتی همگون یافتن روشی مناسب برای تعیین همگونی و ارتباط، یکی از اصلی ترین چالش ها در پیاده سازی این نوع استراتژی است. به همین دلیل انجام مطالعه های کاربردی با استفاده از روش های جدید تعیین همگونی برای حل مسائل واقعی دنیای سیاست گذاری و استراتژی ضروری به نظر می رسد. از همین رو هدف از انجام این پژوهش شناسایی محصولات همگون با تولیدات فعلی صنعت ساخت قطعات و تجهیزات کشور است. روش استفاده شده در این پژوهش رویکرد پیچیدگی اقتصادی است که با تکیه بر داده های صادرات ۶۶۹ کد کالایی ذیل صنعت ساخت قطعات و تجهیزات در سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷، به شناسایی فرصت های تولیدی همگون با قابلیت های در اختیار صنعت ساخت قطعات و تجهیزات ایران می پردازد. یافته های این پژوهش از وجود ۲۸ فرصت تولیدی همگون با وضعیت فعلی صنعت ساخت قطعات و تجهیزات ایران خبر می دهد که حرکت به سمت آنها موجب متنوع تر و پیچیده تر شدن این صنعت شده است که در صورت تولید آنها می توان به انباشت قابلیت های فناورانه و کسب درامد صادراتی بیشتر دست پیدا کرد. براین اساس تولید برخی از انواع توربین، موتور، قطعه های وسایل نقلیه، تیوب، قطعه های ماشین آلات و لوکوموتیو بخش عمده ای از فرصت های تولیدی همگون با صنعت ساخت قطعه ها و تجهیزات ایران را تشکیل می دهند. یافته ها و روش استفاده شده در این مقاله می تواند به عنوان راهنمایی کارا به وسیله سیاست گذاران صنعتی و مدیران مورداستفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
Homogeneous diversification, Economic complexity, Product space, Parts and equipment manufacturing industry., متنوع سازی همگون, قابلیت همگون, پیچیدگی اقتصادی, فضای محصول, صنعت ساخت قطعات و تجهیزات.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834776/