چالش های نگهداری و تعمیرات آسانسور و پلکان برقی در مترو با رویکرد هوشمندسازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF06_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین خلیفه

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری .

کریم عابدی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر، کارشناس کنترل ترافیک پایانه سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری .

امیرشایان میثمی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - مدیریت مهندسی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.

چکیده

مقاله حاضر به منظور بررسی چالش های نگهداری و تعمیرات آسانسور و پلکان برقی در مترو با رویکرد هوشمندسازی می باشد، تجهیزات پله برقی و آسانسور تجهیزات در ایستگاه های مترو مهم ترین وسیله تردد بوده و نقش بسزایی در خدمت رسانی به مسافران دارند. از طرفی با توجه به گران قیمت بودن این تجهیزات و هزینه های جانبی نصب، راه اندازی و نگهداری و تعمیرات آن ها، ارزیابی عملکرد و سنجش کارایی(تکنیکی و هزینه ای) واقعی این تجهیزات در راستای بهینه سازی و افزایش اثربخشی سرویس نگهداری و تعمیرات به موقع و اصولی و کاهش نرخ خرابی ها بسیارحائز اهمیت می باشد. عصر حاضر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است. فناوری اطلاعات به عنوان یک پدیده، جزء لاینفک زندگی امروزین شده است . دسترسی سریع، صحیح و بهنگام از اطلاعات باعث گردیده است که سیستم های دهه های گذشته صحنه را ترک کرده و جای خود را به روش ها و پدیده های جدیدی چون فناوری اطلاعات بسپارند. فناوری اطلاعات در سیستم های نگهداری و تعمیرات (نت) نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار گشته و کاربردهای متنوعی یاقته است. کنترل اتوماتیک یکی از کاربردهای فناوری اطلاعات است . در ضمن امروزه بکارگیری روش های نوین هوشمندسازی نگهداری و تعمیرات(نت) به طور روز افزونی مورد توجه مدیران سطوح مختلف قرار گرفته است تا جایی که کلیه سازمان های نظامی، حمل ونقل (زمینی، ریلی ، دریایی و هوایی) عمرانی، ماشین آلات و غیره اجرای سیستم های دانش محور را اساس برنامه ریزی های خود قرار داده اند، تعمیرات از راه دور، تعمیرات مجازی و آموزش مجازی از کاربردهای دیگری می باشند که از پ رتو فناوری اطلاعات نشات می گیرند، روش تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی می باشد، نتایج نشان داد که از آنجایی که در فرآیند نت تجهیزات پله های برقی و آسانسورها با توجه به موقعیت و زیرساخت های محیطی هر دستگاه، عوامل تاثیرگذاری از قبیل برند، حجم تردد مسافران، طول عمر، ارتفاع، مهارت پرسنل فنی نت، کیفیت قطعات مصرفی و... وجود دارند.

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات (نت )، آسانسور و پلکان برقی(پله برقی) ، صنعت مترو.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.