مدیریت تلفیقی بیماری کپک خاکستری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش بیماری شناسی گیاهی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PPS-6-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Maryam Mirtalebi

Department of Plant Protection, Shiraz University, Shiraz, Iran

Reza Mostowfizadeh-Ghalamfarsa

Department of Plant Protection, Shiraz University, Shiraz, Iran

چکیده

میرطالبی م. و مستوفی زاده قلمفرسا  ر. ۱۳۹۶. مدیریت تلفیقی بیماری کپک خاکستری. دانش بیماری شناسی گیاهی ۶(۲): ۵۴-۴۳. بیماری کپک خاکستری ناشی از قارچ Botrytis cinerea یکی از مهم ترین بیماری های پس از برداشت میوه ها و سبزی های تازه در سراسر جهان است. بیماری می تواند در مزرعه شروع شود، به صورت نهفته باقی بماند یا پس از برداشت در مراحل حمل ونقل، بسته بندی، ذخیره سازی و بازاریابی گسترش پیدا کند. امروزه در کشاورزی رایج اولین راهبرد برای مهار بیماری، استفاده از سموم شیمیایی است، ولی نگرانی از وجود بقایای سموم در میوه ها و سبزی ها، باعث افزایش تحقیق برای پیدا کردن روش­های سالم و موثر مدیریت بیماری شده است. مدیریت تلفیقی بیماری با اصلاح شیوه آبیاری و کوددهی بهینه، مبارزه زیستی،  استفاده از مواد حیاتی، ضدعفونی میوه­ها پس از برداشت ، نگهداری وحمل میوه­ها در انبار و کانتینر با هوای خنک، رطوبت کم و تهویه مناسب پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

Postharvest disease, Strawberry, Grape, Botrytis, بیماری پس از برداشت, توت فرنگی, انگور, Botrytis

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.