کاربرد نانو مواد در مدیریت بیماری های قارچی گیاهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش بیماری شناسی گیاهی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PPS-6-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Abolghasem Hosseinzadeh

Departments of Chemistry and Plant Protection,University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran

Mahdi Davari

Departments of Chemistry and Plant Protection,University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran

Aziz Habibi-Yangjeh

University of Mohaghegh Ardabili

چکیده

حسین زاده ا.، داوری م. و حبیبی ینگجه ع. ۱۳۹۶. کاربرد نانو مواد در مدیریت بیماری های قارچی گیاهان. دانش بیماری شناسی گیاهی ۶(۲): ۷۷-۶۸. استفاده از فنآوری نانو در مدیریت بیماری های گیاهی در سال های اخیر موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است. این پژوهش­ها نشان داده که نانواکسیدروی بر Botrytis cinerea و Penicillium expansum، نانواکسید مس بر Aspergillus flavus، نانوکامپوزیت هایی از نقره (SiO₂/Ag₂S) بر Aspergillus niger و Fe₃O₄/ZnO/AgBr بر Fusarium graminearum، F. oxysporum و Botrytis  cinerea و شش نوع نانو ماده کربنی بر F. graminearum، اثر بازدارندگی دارند. سازوکارهای تاثیر آن ها شامل تخریب لیپیدها و پروتیین ها، آسیب به غشای سلولی، انسداد کانال های آبی به وسیله نانو مواد و کاهش آب هاگ ها و پلاسمولیز آن ها و در نهایت بازدارندگی از رشد یا از بین بردن ریسه های قارچی و ممانعت از هاگ­زایی هستند.

کلیدواژه ها

Zinc oxide, Nano, Fusarium, Penicillium, اکسیدروی, نانو, Fusarium, Penicillium

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.