ضمانت نامه ی مستقل؛ سندی آشنا اما نوین در لایحه ی جدید حقوق تجارت
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی نقد و بررسی لایحه جدید قانون تجارت
- کد COI اختصاصی: TRADELAW01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4401
نویسندگان
استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیق
دانشجوی دکتری فقه و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
چکیده
لایحه ی جدید قانون تجارت ضمانتنامهی مستقل را به عنوان چهارمین سند تجاری احصا نموده است. از دیرباز تا کنون ضمانت به عنوان قراردادی مستقل از قرارداد پایه، میان تجارتپیشگان و بازاریان رواج داشته است و فقه و حقوق اسلامی نیز آن را لحاظ نموده است. ضمان عهدی مذکور در قانون مدنی را میتوان مصداقی از پیشبینی ضمانت مستقل از قرارداد پایه در حقوق کشورمان دانست. حقوق کشورمان بر خلاف قانون تجارت با ضمانتنامهی مستقل بانکی آشنا بوده است.در این پژوهش نویسندگان با بررسی ماهیت و جایگاه ضمانت و نهاد ضمان عقدی در فقه و حقوق کشورمان، به این نکته دست یافتهاند که ضمانت نامه ی مستقل مذکور در لایحهی جدید حقوق تجارت قابل توجیه و مقایسه با نهادهای سنتی ضماننیست. نویسندگان با بررسی مواد لایحهی جدید قانون تجارت، اوصاف ضمانت نامه ی مستقل را در لایحه ی مزبور شناسایی نموده اند. تعهد موقت، ابتدایی، مستقل، قابلیت انتقال و قابلیت اشتراط از جمله این اوصافاند. ضمانت نامه ی مستقل مذکور در لایحه، در مقایسه با ضمانت نامه های متداول بانکی ضمانت نامه ای است به معنای اخص و پرداخت آن می تواند به صورت عندالمطالبه و مشروط لحاظ شود. از ضمانت نامه ی متقابل در لایحه ی جدید قانون تجارت سخنی به میان نیامده است.کلیدواژه ها
ضمان عقدی، ضم ذمه، نقل ذمه، ضمانتنامهی مستقلمقالات مرتبط جدید
- ضمانت اجرای تعهد به پرداخت ثمن در نظام حقوقی ایران و قانون فروش کالا درانگلستان
- بررسی مبانی حرمت شرب خمر و مسکرات از منظر فقه امامیه ( با تاکید بر ادله اجتهادی)
- تحلیل احکام در موارد پرداخت خمس با در نظر گرفتن میزان نرخ تورم از منظر فقه وحقوق اسلامی
- بررسی رابطه بین مخارج تحقیق و توسعه با مربوط بودن اطلاعات و جریان های نقد آزاد(شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)
- بررسی تاثیر مجازات اعدام بر بازدارندگی از جرم قتل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.