مدلسازی انتشار گاز دی اکسید گوگرد از دودکشنیروگاه حرارتی شرکت پارس خودرو در فصل زمستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی جریان و آلودگی هوا
  • کد COI اختصاصی: AFP01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم طوری

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای، رئیس اداره مهندسی ایمنی شرکت پارس خودرو

حسن صدیقی نژاد

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، کارشناس مسئول بهداشت محیط شرکت پارس خو

چکیده

نیروگاه های برق یکی از منابع تامین کننده برق مورد نیاز جوامع می باشند. استفاده از سوخت های فسیلی در بسیاری از این نیروگاه ها می تواند موجب انتشاز آلاینده های زیست محیطی و تاثیر آن بر روی سلامت انسانو محیط زندگی بشود. این مطالعه در سال ۱۳۹۰ در یکی از شرکت های موجود در جاده مخصوص کرج و در نزدیکی شهر تهران انجام شده است. در نزدیکی این شرکت شهرکی واقع شده است که آلودگی می تواند روی آن تاثیر بگذارد.شرکت مجهز به ۵ ژنراتور ۲۰۰ کیلو وات آمپر دیزلی و ۸ سیلندر با سوخت گازوئیل می باشد. این نیروگاه میتواند در فصول سرد سال تا ۷ مگا وات برق تولید نماید. باید توجه کرد که این نیرو گاه فقط در مواقعاضطراری مورد استفاده قرار می گیرد (بطور مثال در ۵ سال اخیر به مدت یک هفته استفاده شده است دی اکسید گوگرد خروجی در سه نوبت از چهار دودکش نیروگاه توسط دستگاه کالیبره شدهTESTO اندازه گیری شده است. این تحقیق بدلیل افزایش حالت اینورژن در فصول سرد درزمستان انجام شده است مقایسه نتایج نهایی توسط مدلسلزی 3.5Screen و استاندارد ملی غلظت این گاز که توسط سازمان حفاظتمحیط زیست اعلام شده است (میانگین ۳ ساعته ۱۳۰نشان میدهد که انتشارSO2پایین تر از حد استاندارد ملی می باشد. بطور مثال حداکثر غلظت آلودگی در فاصله تقریبا ۵۰۰ متری از دودکش و تقریبا اطراف نزدیکترین شهرک معادل ۳۴۰ می باشد. همچنین غلظت این آلاینده در حدفاصل ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متری از نیروگاه کاهش می یابد. بنابراین اگر ما بدلیل کمبود انرژی در مواقع اضطراری نیاز به استفاده از این نیروگاه را در مدت زمان طولانی داشته باشیم میتواند بر روی سلامت انسان و محیط تاثیر سوء داشته باشد

کلیدواژه ها

-آلودگی هوا ۲- دی اکسید گوگرد ۳- مدل سازی ۴- نیروگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.