مایه تلقیح های ریزوبیومی و روش های کاربرد آنها در حبوبات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله حبوبات، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_DPCJ-3-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ خسروی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور

چکیده

توجه به موضوع امنیت غذایی و سلامت جامعه و اهمیت دادن به مصرف محصولات ارگانیک باعث افزایش استفاده از کودهای زیستی در دهه های اخیر شده است. کود زیستی فرآورده ای حاوی ریزجانداران مفید است که از طریق سازوکارهای مختلف، موجب افزایش رشد و تامین عناصر موردنیاز گیاهان می شود. باکتری های ریزوبیوم از اولین و مهم ترین ریزجانداران مورداستفاده برای تولید کودهای زیستی هستند. کشورهای اروپایی، استرالیا، برزیل، آمریکا، کانادا، چین، هند و روسیه از مهمترین تولیدکنندگان کودهای زیستی هستند. در ایران نیز توسعه کودهای زیستی و مایه تلقیح ها از بیست سال پیش شروع شده است. تاکنون یک استاندارد واحد جهانی برای کنترل کیفی و مصرف کودهای زیستی یا مایه تلقیح های ریزوبیومی تدوین نشده است با این حال در برخی کشورها ازجمله ایران، استاندارد و دستورالعمل هایی در این زمینه تدوین شده است. مایه تلقیح های ریزوبیومی به اشکال پودری، مایع و گرانول تولید می شوند. روش اصلی مصرف و اقتصادی مایه تلقیح های ریزوبیومی برای حبوبات به صورت بذرمال است.

کلیدواژه ها

مایه تلقیح, محرک رشد, بذرمال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.