بهینه سازی منابع در محیط های آموزشی؛ نقش بهره وری در ارتقاء کیفیت آموزش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسما روان بخش

کارشناسی ارشد بیوشیمی دانشگاه تبریز

چکیده

در دهه های اخیر، علم و فناوری به سرعت پیشرفت کرده و تبدیل به قدرت محرکه پیشرفت اجتماعی و اقتصادی گردیده است. در این شرایط، حوزه آموزش نیز با تحولات چشمگیری مواجه بوده و نیاز به تطابق با این تغییرات را احساس می کند. در عصر اطلاعات و فناوری، بهینه سازی منابع در محیط های آموزشی به یک ضرورت واجب تبدیل شده است. این مقاله با هدف بررسی نقش مهم بهره وری و بهینه سازی منابع در ارتقاء کیفیت آموزش به تحلیل مفصلی از موضوع می پردازد. از جمله مسائلی که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد، تاثیر بهره وری در توسعه محتوای آموزشی، استفاده از فناوری در بهینه سازی منابع، و اهمیت ایجاد تجربه های یادگیری تعاملی است. آموزش سنگ بنای پیشرفت است و با گذشتن از دوران دیجیتال، بهینه سازی منابع در محیط های آموزشی بسیار اهمیت پیدا کرده است. تلاش برای افزایش کیفیت آموزش، بهره وری و بهینه سازی منابع نقش آفرینی مهمی دارند. هدف اصلی این مقاله، بررسی نقش بهره وری در ارتقاء کیفیت آموزش است و چگونگی بهینه سازی منابع در این راستا را مورد بررسی قرار می دهد. در این راستا، به تجارب موفق در بهبود سیستم های آموزشی، افزایش مشارکت دانش آموزان و ارتقاء توانمندی معلمان پرداخته و راهکارهای نوینی برای بهینه سازی منابع آموزشی ارائه می نماید. به منظور دستیابی به این اهداف، ابتدا نیازمندی ها و چالش های موجود در محیط های آموزشی را بررسی می کنیم. سپس به مرور مفاهیم بهینه سازی منابع و اهمیت آن در ارتقاء بهره وری و کیفیت آموزش می پردازیم. در ادامه، مطالعه موردی های موفق و پروژه های نمونه در این زمینه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و درخصوص اثربخشی آنها در بهبود سیستم های آموزشی بحث می کنیم. از طریق این مقاله، تلاش می شود تا نقش مهم و برجسته بهینه سازی منابع در ارتقاء کیفیت آموزش را برجسته کرده و راهکارهای نوینی جهت بهبود سیستم های آموزشی ارائه شود.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، محیط آموزشی، بهره وری، یادگیری، کیفیت آموزش.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.